Matt Joseph, izaslanik Grada Daytona boravi u Mostaru

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić razgovarao je danas u Gradskoj vijećnici Grada Mostara s izaslanikom Grada Daytona, Matt Joseph-om. Ovom prigodom su naglasili da su gradske vlasti zadovoljne dosadašnjom suradnjom, posebno suradnjom mladih kao i jačanjem veza između svih regionalnih centara, potpisnika Memoranduma o suradnji i razumijevanju. Podsjetimo kako su ovaj Memorandum o suradnji i razumijevanju potpisali predstavnici Grada Daytona iz Sjedinjenih Američkih Država, te predstavnici gradova iz Bosne i Hercegovine - Mostara, Banja Luke i Sarajeva.

Mladi iz Bosne i Hercegovine su već bili u posjeti Gradu Daytonu, država Ohio, SAD i tom prigodom su obogatili svoja znanja i iskustva posjetom i radom u strukovnim školama i edukacionim centrima Grada Daytona.

Gradonačelnik Mostara je istakao, da postoji dodatni prostor za intenziviranje suradnje između gradova potpisnika navedenog sporazuma, te je uputio inicijativu s novim idejama za još boljom suradnjom. Domaćin sastanka kazao je kako ovaj način suradnje daje velike mogućnosti za provedbu i određenih projekata i to vezano za zaštitu životne okoline, zaštitu voda, zbrinjavanje otpada, energijske efikasnosti, korištenje obnovljivih izvora energije.

Potaknuti ovom idejom dogovoren je i zvaničan sastanak s gradonačelnikom Grada Daytona koji bi se trebao održati u drugoj polovini studenog mjeseca ili početkom prosinca ove godine. Nastavkom ovakve suradnje svakako bi se stvorili bolji uvjeti za život i pridonijeli bržem razvoju i Mostara i gradova partnera iz BiH.

Na sastanku se razgovaralo, kako je izjavio izaslanik Grada Daytona, Matt Joseph, i o prijateljstvu dviju zemalja i njegovom proširenju ali i poslovnom ambijentu, sigurnosnom okruženju i budućim ulaganjima u BiH, posebice u Hercegovini.

 

Natrag