• Grad Mostar
  • Početna
  • Međunarodni Sajam gospodarstva, prehrane i turizma „Dani trešnje“ 2019.

Međunarodni Sajam gospodarstva, prehrane i turizma „Dani trešnje“ 2019.

Međunarodni sajam gospodarstva, prehrane i turizma "Dani trešnje", kao prepoznatljiva manifestacija u BiH, ali i regionu, sedamnaestu godinu zaredom održat će se u Mostaru od 19. do 21. lipnja 2019. godine u sajamskom prostoru bivšeg TC Merkur u Vrapčićima.

Sajam „Dani trešnje“ je manifestacija koja izlagačima omogućava da svoju ponudu približe kupcima, a posjetiocima upoznavanje sa novim proizvodima i ostvarivanje saradnje i poslovnih ugovora. Osim prezentacije poljoprivrednih proizvoda, oko 300 izlagača iz Albanije, Makedonije, Srbije, Crna Gore, Turske i BiH imat će priliku promovirati i stare autohtone zanate zemalja iz kojih dolaze. U okviru Sajma, čiji je partner Obrtnička komora FBiH, bit će upriličeno nekoliko prezentacija projekata, a jedan od njih je i idejni projekat izgradnje žičare na mostarskom zimovalištu Ruište, te potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Grada Mostara i Grada Zrenjanina iz Republike Srbije.

Ovogodišnji Sajam karakterističan je i po humanitarnoj akciji, gdje će posjetioci kupovinom ulaznice donirati sredstva za Cenatar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“, a ujedno i sudjelovati u nagradnoj igri sponzora Međunarodnog aerodroma Tuzla i osvojiti dvije povratne karte Tuzla-Eindhoven.

S poštovanjem,

"Turističko udruženje Sjever" Potoci - Mostar

Direktor Sajma

Salem Bubalo

info@danitresnje.info

Natrag