Ministar vanjskih poslova Turske u Mostaru

Davutoglu Bešlić

Jučer kasno poslijepodne je u Mostar stigao u privatnu posjetu ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu s obitelji.
U zračnoj luci Mostar su ga dočekali gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Murat Ćorić, nekolicina ministara Vladi HNŽ, te novoimenovani konzul Republike Turske u Mostaru. U VIP salonu zračne luke upriličen je kratki razgovor turskog ministra sa gradonačelnikom Mostara,nakon čega se ministar sa suradnicima i obitelji  uputio  Blagaj gdje je  za njih biti upriličen iftar. Protokolom posjete planirano je da u ponedjeljak prisustvuje svečanoj dodjeli zvanja "počasni doktor nauka" Univerziteta u Tuzli, te održi predavanje na Američkom univerzitetu u BiH u Sarajevu.
Kako je navedeno u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Turske, ali još nije potvrđeno u bh. institucijama, tijekom posjete BiH Davutoglu bi trebao razgovarati s članovima Predsjedništva BiH, visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom  i liderima glavnih bošnjačkih stranaka. Ministar Davutoglu će u Bosni i Hercegovini proslaviti završetak mjeseca ramazana zajedno s reisu-l-ulemom Mustafom Cerićem i bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Ured za odnose sa javnošću

Natrag