• Grad Mostar
  • Početna
  • Mostar traži podršku Olimpijskog odbora da bi se kandidirao za Mediteranske igre

Mostar traži podršku Olimpijskog odbora da bi se kandidirao za Mediteranske igre

MOO Mostar

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zatražio je potporu Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine da se taj grad zajedno s Kotorom i Dubrovnikom kandidira za Mediteranske igre 2021. godine.
Bešlić je danas na sastanku u Olimpijskom odboru BiH obavijestio o tome potpredsjednike Sinišu Kisića i Marijana Kvesića.
Tri grada pod zaštitom UNESCO-a bi sportom i organizacijom velikih sportskih natjecanja promovirala ideju zajedništva, pomirenja i olimpijskih vrijednosti.
Kao prvi korak, ka osiguranju neophodne infrastrukture za kandidaturu, Grad Mostar je započeo izgradnju višenamjenske gradske sportske dvorane koja bi trebalo da bude završena za dvije godine. Bosna i Hercegovina dobila je 2013. godine Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo, a jedan od šest gradova domaćina trebao bi biti i Mostar, naravno ako budu postojali svi infrastrukturni i organizacijski preduvjeti za takvu manifestaciju. Predstavnici OO BiH obećali su sa svoje strane u okviru svojih nadležnosti potporu Gradu Mostaru.Gradonačelnik Bešlić potom je s zajedno sa svojim domaćinima obišao i Olimpijski muzej BIH.

Ured za odnose s javnošću

Natrag