• Grad Mostar
  • Početna
  • MOSTARSKI GRADONAČELNIK UPUTIO ODGOVOR NA PISMO INTELEKTUALACA O ZBIVANJIMA U MTM-U

MOSTARSKI GRADONAČELNIK UPUTIO ODGOVOR NA PISMO INTELEKTUALACA O ZBIVANJIMA U MTM-U

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je odgovor na pismo kojeg su uputili intelektualci s prostora bivše Jugoslavije o zbivanjima u Mostarskom teatru mladih (MTM).
Bešlić navodi kako je dužan odgovoriti na spomenuto pismo zbog iznesenih optužaba na račun osnivača MTM-a,  Grada Mostara.
U odgovoru se navodi kako v.d. ravnatelj MTM-a Sead Đulić od 1. rujna 2009. godine do 31. prosnica 2010. godine nije uplaćivao doprinose uposlenicima, a Gradu Mostaru dostavljao lažne potvrde da su isplate izvršene.
"Tako je Porezna uprava iskazala dug od 48. 072, 95 konvertibilnih maraka za koji je direktno odgovoran ravnatelj Sead Đulić. Također, uvidom u personalnu dokumentaciju utvrđene su mnoge nepravlnosti, kao i nezakonita potpisivanja ugovora s nevladinim organizacijama i raznim fondacijama, nelegalni prijenosi novca s računa MTM-a nevladine organizacije Centar za dramski odgoj, koju je Đulić paralelno vodio (…)", navodi se u gradonačelnikovom odgovoru.
Nakon otkrivanja navedenih nepravilnosti, kako se navodi, Služba za kulturu je nakon izbora novog Upravnog odbora bila zakonski obvezna imenovati novog v.d. ravnatelja, a kojem je naloženo da odmah angažira agenciju za vođenje knjiga, upotpuni dokumentaciju uposlenika te da sukladno uputama Upravnog odbora i nadležnih službenika djeluje na sređivanju stanja u ustanovi.
U Bešlićevom odgovoru navodi se kako je poduzimanje ovih mjera bilo potrebno zbog uspostavljanja normalnog funkcioniranja spomenute ustanove.

(Fena) gp

Natrag