Najuspješniji sportaši Mostara za 2018. godinu

U izboru Sportskog saveza Grada Mostara na prigodnoj svečanosti u hotelu Mepas sinoć su članovi Sveučilišnog karate kluba Neretva Ivan Klepić i Ivona Ćavar proglašeni najuspješnijim sportašima Mostara 2018. Godine.

Ivan Klepić je u protekloj godini osvojio prvo mjesto na seniorskom Europskom prvenstvu (borbe) i peto mjesto na WKF Premijer ligi u Parizu.

Karatašica Ivona Ćavar osvojila je treće mjesto na seniorskom Europskom prvenstvu - borbe, peto mjesto na WKF Premijer ligi u Roterdamu i prvo mjesto na Državnom prvenstvu.

Nogometaši HŠK Zrinjski, trostruki uzastopni prvaci BiH, proglašeni su za najuspješniju mušku seniorsku ekipu, dok je Stolnoteniski klub HT Eronet Mostar (finalistice Kupa BiH) najuspješnija ženska ekipa za 2018 godinu. Najuspješniji sportski radnik u 2018. godini je Željko Zadro iz Judo klub Borsa, a najuspješniji trener je Miroslav Klepić iz Sveučilišnog karate kluba Neretva.Nagradu za životno djelo posthumno su dobili dugogodišnji sportski radnik i predsjednik Sportskoga saveza Grada Mostara Hasan Šišić, dugogodišnji izbornik karate reprezentacije BiH Suad Ćupina, bivša rukometašica i dugogodišnja djelatnica Sportskoga saveza Grada Mostara Zdenka Prskalo te bivši džudist i trener Mihajlo (Mišo) Huđec. Najuspješnija sportašica u konkurenciji mlađih kadetkinja u 2018. godini je Lana Čović Stanić, članica Judo kluba Hercegovac. Najuspješniji sportaš u konkurenciji mlađih kadeta u 2018. godini je Hrvoje Knezović, član Judo kluba Neretva. Najuspješnija sportašica u kadetskoj konkurenciji u 2018. godini  je Lana Pudar, članica Kluba vodenih sportova Orka. Najuspješniji sportaš u kadetskoj konkurenciji u 2018. godini je Ivan Jozeljić, član Judo kluba Borsa. Najuspješnija ženska mlada ekipa u 2018. godini je Hrvatski ženski rukometni klub Katarina. Najuspješnija muška mlada ekipa su nogometaši HŠK Zrinjski - juniori. Najuspješnija sportašica u juniorskoj konkurenciji u 2018. godini je Teodora Stanković,  članica Kluba vodenih sportova Orka. Najuspješniji sportaš u juniorskoj konkurenciji u 2018. godini je Kerim Sadiković, član Kluba vodenih sportova Orka. Posebna priznanja sportskim ekipama za ostvarene izuzetne sportske rezultate dobili su: Stolnoteniski klub Mostar, Hrvatski košarkaški klub Zrinjski, FC Mostar SG Staklorad,  Ženski nogometni/fudbalski klub Emina, Karate klub Mostar, Boćarski klub Ante Rozić, Plesni studio MO-Stars i Balet Mostar Arabesque.  Posebna priznanja sportašima za ostvarene izuzetne sportske rezultate dobili su trenerica u školi trčanja Sanus motus Jasmina Kavazović, boksač Emil Markić i dugogodišnji sportski radnik Velija Pirić.

Prigodnim riječima svim nagrađenima zahvalio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, a koji je tom prigodom naglasio važnost sporta i istaknuo činjenicu kako Grad Mostar istinski podržava sport i sportaše te da će to činiti i u budućnosti.

PR GM

Natrag