Nastavak suradnje dvaju gradova na polju kulture

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina i načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić sa suradnicima primili su danas Anu Rimac, savjetnicu za kulturu Grada Osijeka i Marka Žuljevića, djelatnika HNK Osijek.

 

Tema sastanka bila je nastavak suradnje dvaju gradova na polju kulture, posebice u kazališnoj djelatnosti te suradnju dvaju sportskih saveza Mostara i Osijeka.

 

Savjetnica Rimac upoznala je svoje domaćine s kulturnim manifestacijama koje organizira Grad Osijek, a na kojima bi željeli da se predstave i mostarski umjetnici. Prije svega na kazališnom maratonu, koncertnom ciklusu grada i Osječkom ljetu kulture.

 

Također, iznijela je želju Grada Osijeka o potpisivanju Sporazuma o prijateljstvu i suradnji s Gradom Mostarom, a što su predstavnici Grada Mostara ovom prigodom pozdravili te je dogovoreno da se poduzmu daljnji koraci u tom pravcu.

 

Glavna savjetnica Komadina i načelnik Ćorić izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dva grada na polju kulture te obostranom željom da se ona nastavi i proširi.

 

U tom cilju u idućim danima s kulturnim ustanovama Grada Mostara organizirat će se i sastanci kako bi se konkretizirali prijedlozi za predstavljanje mostarske kulturne scene u Osijeku.

 

Inače, večeras će na Maloj sceni HNK u Mostaru s početkom u 20 sati biti upriličena predstava teatra Exit  „ Konstelacije“, u produkciji Osječkoj kulturnog ljeta.

 PRGM

Natrag