Obnovljeni Los Rosales i Radobolja

Dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije, Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara i Anders Hagelberg, veleposlanik Kraljevine Švedske u BiH nazočili su na otvaranju obnovljenog Centra za djecu i mladež s posebnim potrebama ''Los Rosales''.

Mirna Mezit, ravnateljica Centra ''Los Rosales'' zahvalila je svima koji su pomogli da prostorije Centra budu obnovljene i ugodnije za boravak njegovim štićenicima i djelatnicima.

Podsjetila je na to kako su uz Vladu Kraljevine Švedske, obnovu pomogli i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih poslova BiH, Fond za zaštitu okoliša F BiH, Fond za zaštitu životne sredine i energetsku učinkovitost Republike Srpske, UNDP, Vlada Hercegovačko – neretvanske županije i Grad Mostar.

Predsjednik Herceg izrazio je zadovoljstvo završetkom obnove Centra ''Los Rosales'' ističući svoje zadovoljstvo tim više jer svjedočimo završetku jednog hvalevrijednog projekta za našu djecu i zajedničku budućnost – završetku energetske obnove objekta Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosales, kojim su djeci - polaznicima ovog centra, stvoreni primjerenije uvjete za sigurnije i sretnije odrastanje i obrazovanje.

Anders Hagelberg, veleposlanik Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini i Mirna Mezit, ravnateljica Centra „Los Rosales“ otkrivanjem ploče i službeno su označili kraj radova otopljavanja Centra ''Los Rosales'' u kojem boravi 175 učenika i djelatnika.

Nakon obilaska Centra, predsjednik Herceg i gradonačelnik Bešlić zajedno s ostalim gostima posjetili su i obišao vrtić ''Radobolja'' u kojem boravi 130 korisnika i na kojem su, također, izvršeni radovi za poboljšanje energetske učinkovitosti.

Natrag