Održan drugi susret članica GKM

Nakon snježnog nevremena koje je Mostar i veći dio zemlje zahvatilo u veljači, članice Komore konačno su se uspjele prvi put u ovoj godini sastati, i to u hotelu Bristol. Bila je to prilika da se predstavnici članova Komore upoznaju s novim kolegama koji su Komori pristupili u posljednja tri mjeseca, a ujedno i da se čuje riječ više o radu, rezultatima i ciljevima komore.
Predsjednik GKM Dalibor Miloš svim članicama i prisutnim gostima poželio je puno uspjeha u ovoj godini, ali i svim godinama koje su ispred nas.
Kazao je kako Komora ispunjava svoj osnovni cilj i ideju osnivanja, a to je pokazati gradu i široj zajednici kako gospodarstvenici vrlo dobro vide što se s gradom dešava te mu žele, mogu i znaju pomoći.
Zadovoljstvo dobrim odzivom privrednika projektu Komore izrazio je i njezin potpredsjednik Šefik Voljevica, naglasivši kako je došlo vrijeme da svi uvaže i prihvate ovo udruženje privrednika kao važan faktor u gradu, jer upravo su članice Komore trenutno najvitalnija i najzdravija poduzeća.
O radu Komore u proteklom šestomjesečnom razdoblju prisutne je upoznao glavni tajnik Miljenko Buhač.
Kazao je kako Komora u ovom trenutku broji 27 članica, uz stalni rast tog broja, a ohrabrujuće je to što mnogi gospodarski subjekti sami pokazuju interes za učlanjenje, bez da ih se nudi ili lobira, što je svakako znak da je ideja osnivanja Komore bila puni pogodak.
Gospodarska/Privredna komora Grada Mostara proteklih šest mjeseci, kao i ranije, od osnivanja 1.6.2011., praktično radi bez stalnih prostorija, ali Upravni odbor i tajništvo našli su načina da se radi, napreduje i Komoru prezentira javnosti kao značajnu udrugu poduzetnika koji ne žele i ne mogu dozvoliti luksuz čekanja na bolje vrijeme - žele ga sami napraviti!
Buhač je napomenuo kako su Gradsko vijeće i Odjel za gospodarstvo Grada Mostara pokazali pozitivan stav prema Komori, a u tom smislu treba se nadati i konačnom rješenju prostornog pitanja ove udruge, ali prije svega u Komori se nadaju uspostavljanju partnerstva s Gradom.
Spomenuo je također da je Komora ponudila Gradu čitavu listu projekta koje želi inicirati i većim dijelom, ako se steknu uvjeti, sama realizirati, što je Odjel za gospodarstvo prepoznao i već započeo suradnju s Komorom.
Valja napomenuti da su se članice Komore u vrijeme elementarne nepogode, izazvane stoljetnim snježnim oborinama, uključile u raščišćavanje ulica, ali i druge vidove pomoći, primjerice ustupanjem vozila civilnoj zaštiti i slično.
Gospodarska komora okuplja poduzeća s čitavoga područja grada Mostara, a osnovni kriterij za pristupanje je da tvrtka radi zakonito, da ima prijavljene uposlenike i da izvršava sve zakonske obveze.
Pritom su veličina firme, branša ili adresa na kojoj se nalazi ponajmanje bitne.
GKM će se predstaviti i na Sajmu gospodarstva 2012. (od 27.-31.3.), a u ovoj godini planirana je i uspostava suradnje sa udruženjima sličnoga profila u našoj zemlji, okruženju i inozemstvu.

Natrag