Održan tradicionalni Božićni koncert i prijem

Tradicionalni Božićni koncert na kojem su nastupili Biljana Krstić i Bistrik orkestar, jedni od najboljih srpskih izvođača etno glazbe i među najpoznatijim etno sastavima u Europi, održan je u ponedjeljak navečer u prepunoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

- Koncert je poklon našem gradu i naš pokušaj da, zajedno s ostalim kulturnim društvima koja djeluju na području grada, uzdignemo mostarsku kulturnu scenu i vratimo na onu razinu na kojoj zaslužuje da bude – kazao je Feni Radislav Tubić, predsjednik SPKUD-a ''Gusle'', dodavši kako je Mostar krajem 19. i početkom 20. stoljeća bio jedan od najvećih kulturnih centara Balkana, no da se to nažalost posljednjih godina promijenilo.

Po njegovim riječima, na koncertu su, među ostalim, izvedene etno pjesme iz BiH, Srbije i Makedonije.

Koncert su organizirali Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) ''Prosvjeta'' - Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno umjetničko društvo (SPKUD) ''Gusle'' Mostar, uz podršku i blagoslov Srpske pravoslavne crkvene opštine Mostar.

Koncertu su bile prisutne brojne osobe iz političkog, kulturnog i društvenog života Mostara i Hercegovine, među kojima i ministar unutarnjih poslova HNŽ-e Slađan Bevanda i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sa suradnicima, kao i prijemu u Vladičanskom dvoru nakon koncerta.

Natrag