Održana javna rasprava o Nacrtu proračuna Grada Mostara za 2018.

U mostarskog gradskoj Vijećnici, u demokratskom ozračju i tolerantnoj atmosferi, danas je održana javna rasprava o Nacrtu proračunu Grada Mostara za 2018., a koji iznosi 46 810 082 KM.

Rasprava je trajala dva sata, a svi oni koji nisu mogli ili došli da prisustvuju javnoj raspravi, mogli su ranije dostaviti svoje primjedbe i prijedloge na proračun, a to mogu učiniti i putem elektronske pošte na adresu grad.mostar@mostar.ba do sutra, četvrtak, 14. prosinca 2017.

Na raspravi se za riječ javilo 27 govornika koji su iznijeli svoje konkretne prijedloge i primjedbe na Nacrt proračuna.

Proceduru donošenja Proračuna izložila je Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara, a načelnik Odjela za financije i nekretnine Izet Šahović dao je kraće obrazloženje Nacrta proračuna.

Uoči rasprave pozdravim riječima obratio se gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je svima zahvalio na dolasku te na koncu rasprave zahvalio svima koji su iznijeli svoje primjedbe i prijedloge, a o svima njima očitovat će se u pismenoj formi Kolegij gradonačelnika.

-Mi radimo sukladno Zakonu o proračunu. Ne možemo reći tko će donijeti mostarski proračun za iduću godinu ni kako će se donijeti-izjavio je je Bešlić, dodavši kako se očekuje izjašnjavanje Parlamentarne skupštine BiH te izrazio uvjerenje kako će se proračun donijeti, a što očekuju i svi proračunski korisnici i svi građani Mostara.

 

PR GM

Natrag