Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara

Sjednica SCZGM

Pod predsjedanjem gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, zapovjednika Stožera, danas je u Gradskoj upravi Mostara održana druga sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara.
Na sjednici Stožera razmatrana je informacija o proglašenju elementarne nepogodne na području tri mjesne zajednice, Vrapčići, Kruševo i Blagaj. Stožer je jednoglasno donio odluku kako nema elemenata za proglašenje elementarne nepogode. Temeljen toga konstatirano je kako komisija za procjenu šteta neće izlaziti na teren.Također, upućen je apel građanima da prilikom svake iduće vremenske nepogodne sve nastale eventualne štete prijave ODMAH Civilnoj zaštiti Grada Mostara - operativnom centru na broj telefona: 558 – 253.
Zapovjednik Stožera gradonačelnik Bešlić naložio je Odjelu za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo da za iduću sjednicu dostavi informaciju  o planu i spremnosti sustava protupožarne zaštite za ljetnu sezonu koja je nastupila.
Stožer civilne zaštite uputio je upozorenje građankama i građanima Mostara da zbog velikih vrućina i visokog UV zračenja u vremenu od 10 do 18 sati se ne izlažu suncu te da koriste sva zaštitna sredstva.

Ured za odnose s javnošću

Natrag