Otvorena filijala PBS u Mostaru

PBS Mostar, otvaranje

Privredna banka Sarajevo d.d. Sarajevo od danas je bogatija za još jednu poslovnicu u Mostaru, koju je u sudjelovanje klijenata, predstavnika institucija i lokalne zajednice svečano otvorio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.
Uvijek mi je zadovoljstvo kada se otvara poslovni objekt u Mostaru, jer otvorit će se i nova radna mjesta. Ova banka ima tradiciju i vjerujem da njeno ime kod nekih budu i određenu nostalgiju. Međutim nalazimo se u vremenu kada je vrlo malo vremena za sentiment, posebice u bankarstvu i poslu uopće.
Jer ona, kao i svaka druga banka, bit će uspješna ukoliko bude dobro i profesionalno radila, ukoliko bude pratila i prepoznala interese i želje svojih klijenata i zajednice u kojoj djeluje, odnosno bude pokazivala društvenu odgovornost.
Odnosno da joj jedini motiv ne bude, a niti treba biti profit.Svima koji će u njoj raditi želim  sretan i uspješan rad u ovom prostoru i u ovom gradu, a oni koju budu koristili njene usluge da budu zadovoljni, istaknuo je u svom obraćanju gradonačelnik Bešlić
Svakodnevnim unaprijeđenijem usluga nastojimo zadovoljiti potrebe naših klijenata te pratiti trendove u bankarskom sektoru. Ovo je ujedno i pokazatelj uspješnog širenja naše poslovne mreže", kazala je Azemina Golo v.d. direktora PBS d.d. Sarajevo, dodavši da su stanovnicima Mostara sada na usluzi dvije poslovnice u gradu.
Privredna banka Sarajevo d.d. Sarajevo posjeduje raznovrsnu paletu specijaliziranih usluga za pravne i fizičke osobe.
Prije otvaranja filijale banka je uručila novčanu donaciju Centru za djecu i mlade s posebnim potrebama Los Rosales u Mostaru. Banka je, također, otkupila i predmete od drveta, keramike i gline, koje izrađuju štićenici Centra, koje je na svečanom otvaranju filijale darovala uzvanicama.

Ured za odnose s javnošću

Natrag