OTVORENO "MOSTARSKO PROLJEĆE 2011.-XIII. DANI MATICE HRVATSKE"

Dani atice Hrvatske 2011

Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivo Prlender prigodnim govorom večeras je u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru otvorio "Mostarsko proljeće 2011. - XIII. Dani Matice hrvatske".

Kada sam prije deset godina pozvan u ovaj matičarski krug sve sam mogao slutiti samo ne da će to postati trajno prijateljstvo, te da će u ovom čudesnom gradu zasjati jedna nova festivalska zvijezda na europskom nebu.

Beskrajno sam ponosan na sve one ljude koji su učinili i omogućili da se to čudo dogodi unatoč teškim vremenima. Ponosan sam što sam mogao sa svima njima, ali prije svega s umjetnicima i s publikom biti dio ove jedne velike i prekrasne priče. Evo nas sada u susret jednom novom proljeću.

S velikim ponosom želim izreći da otvaram ovogodišnje XIII. Dane Matice hrvatske- kazao je Prlender u svome govoru.

U sklopu Mostarskog proljeća večeras se održava i "Gala-operna večer" pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva na kojoj nastupa Sarajevska filharmonija  i solisti. Nakon svečanog otvaranja i opere u Galeriji kraljice Katarine Kosača upriličeno je otvaranje monografske izložbe mostarskog slikara Krešimira Ledića.

Svečanosti otvorenja među ostalim bili su nazočni i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, izaslanik hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, hrvatski veleposlanik u BiH Tonči Staničić, predsjednik HKD Napredak dr. Franjo Topić.

Generalni sponzor Dana Matice Hrvatske Mostar je HT Eronet, a sponzor je i EP HZ HB.

Od 14. travnja do 15. lipnja, koliko će trajati Mostarsko proljeće, pored domaćih gostiju Mostar će ugostiti  umjetnike iz regije i cijele Europe. Najavljeno je sveukupno 25 kulturnih programa.

Ured za odnose s javnošću

Natrag