Posjet predstavnika Grada Mostara Montegrotu

Montegroto

Suradnja između dva grada prijatelja, Mostara i Montegrotta, započeta još za vrijeme rata u BiH, nastavit će se kroz nove socijalne,   gospodarske i sportske projekte.

Novi projekti suradnje na tim poljima bili su tema razgovora predstavnika Mostara i humanitarnog udruženja „Auser“ iz Montegrotta u Italiji, koju već 18 godina različitim socijalnim, kulturnim, školskim i bolničkim ustanovama u Mostaru pruža ta humanitarna udruga. Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti, Miroslav Landeka, savjetnik za odnose s javnošću i Silvio Nardo, predsjednik humanitarne udruge „Auser“ iz Montegrotta, grada prijatelja Mostara, te Giancarlo Pastorello,  Giorgio Berto i Lucio Garbo, dr. Agostino Pedrina i Diego Salmasa koji godinama u Mostar  putem humanitarne udruge „Auser“ i gospodarstvenika iz Montegrotta, Abana, Estea doniraju različitu pomoć, razgovarali su koncem studenoga u Montegrottu o novom vidu suradnje između Grada Mostara i Ausera. Obitelj Pastorello, koja u svom vlasništvu ima tri hotela s termalnim vodama u Montegrottu, ponudila je sklapanje ugovora kojim bi građanima Mostara i regije Hercegovina pod posebnim financijskim uvjetima bilo omogućeno liječenje i boravak, ili pak odmor u toplicama u određenom vremenskom razdoblju u vlasništvu obitelji Pastorello.

Zbog činjenice da veliki broj domaćih i stranih turista dolazi u Mostar, Pastorello je izrazio želju da se također kroz turističku ponudu Mostara promoviraju i toplice u Montegrottu. Stoga je iskazana namjera da se financira izrada te postavljanje betonskih žardinjera u Mostaru na različitim lokacijama, od stare gradske jezgre do parkova i ulica u središtu grada. Kako bi se ostvarila i gospodarska korist, žardinjere izrađivale u Mostaru, kako bi se uposlila domaći gospodarski kapaciteti, a na njima bi bio postavljen samo znak-logo hotela u vlasništvu obitelji Pastorello. Ova ponuda razmotrit će i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, a razgovori se nastavljaju kada predstavnici humanitarnog udruženja Auser s darovima, tradicionalno uoči božićnih blagdana, dolaze u posjet Domu za stare osobe u Mostaru.

Kako po završetku sezone piloti Formule 1, predvođeni najboljim nogometašem među pilotima Michaelom Schumacherom,  igraju humanitarnu nogometnu utakmicu, izaslanstvo Grada Mostara u Padovi o svom restoranu La veranda primio je Mario Di Natale, predsjednika Svjetske fondacije pilota formule 1.

Pod pokroviteljstvom Grada Cittadella u organizaciji Svjetske fondacije pilota za solidarnost ONLUS, čiji je predsjednik Mario Di Natale, odigrana je nogometna utakmice između pilota formule 1 i Lions Teama, a ukupna prihod od utakmice išao je u korist izgradnje dječje bolnice u Beninu u Africi i dijelom za pomoć poplavljenima u talijanskoj regiji Veneto.

Na poziv Di Natalea, predsjednika Svjetske fondacije pilota formule 1 za solidarnost - ONLUS, utakmici su bili nazočni i predstavnici Grada Mostara. Tom prigodom predsjednik Di Natale sa svojom kćerkom Barbarom, koja je sudjelovala u organizaciji i te utakmice, najavio skori dolazak u Mostar s ciljem da se iduće godine nakon završetka sezone Formule 1 organizira humanitarna nogometna utakmica između Gradske uprave Mostara i pilota Formule 1.Mjesto njezina odigravanja još nije dogovoreno, vrlo vjerojatno da će to biti jedan grad u Italiji, vjerojatno Monza, a sav prihod utržen od prodaje ulaznica i sponzora išao za pomoć Centru za stare osobe u Mostaru i djeci s posebnim potrebama.

Ured za odnose s javnošću

Natrag