Potpisan ugovor za izgradnju vjetro-elektrana na Podveležju

vjetroelektrane podvelezje

Ministar gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije Esad Humo i direktor J.P. Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Amer Jerlagić potpisali su danas u prostorijama ovoga Ministarstva Ugovor o koncesiji za korištenje zemljišta za izgradnju vjetro-elektrana na području Podveležja.

Izražavam svoje zadovoljstvo što krećemo u realizaciju ovoga projekta koji je jedna od značajnijih investicija u HNŽ i u okviru kojega će Elektroprivreda BiH izgraditi 16 vjetro-agregata ukupne snage 46 MW“, rekao je, nakon potpisivanja ugovora, Humo.

Direktor J.P. Elektroprivrede BiH Amer Jerlagić posebno je istaknuo kako će u okviru realizacije ovoga projekta, u značajnoj mjeri, sudjelovati domaći izvođači, što u vremenu složenih gospodarskih prilika, predstavlja potporu razvoju graditeljstva u BiH. Najavio je, također, da Elektroprivreda BiH planira izgraditi četiri hidroelektrane na Neretvici, čija će izgradnja biti povjerena građevinarima iz BiH.

Predsjednik Vlade HNŽ-e Srećko Boras pozdravio je sve dosadašnje aktivnosti vezane za realizaciju ovoga projekta, ističući vrlo dobru suradnju s Elektroprivredom BiH.

Ovaj projekt, kojeg je Vlada prepoznala i dala mu neupitnu potporu, od iznimnog je značaja kako za Županiju tako i cijelu BiH“, kazao je premijer Boras dodavši da, osim što je značajan za gospodarski razvoj HNŽ, on govori o još jednom resursu kojim je bogata naša Županija i koji se kvalitetnim gospodarenjem može pretočiti u nove projekte na dobrobit građana HNŽ.

Važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu i grad Mostar naglasio je i pozdravio njegovu realizaciju i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Ured za odnose s javnošću

Natrag