Potpisani ugovori iz oblasti vodoprivrede

MOSTAR, 8. Srpnja - Ministrica poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije Vesna Pinjuh potpisala je danas u Mostaru s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem i načelnicima općina Konjic, Jablanica i Prozor/Rama ugovore vezane za implementiranje redovitog programa radova u vodoprivredi HNŽ-a za 2010.
Ministrica Pinjuh s gradonačelnikom Bešlićem potpisala je četiri ugovora i to Ugovor o sufinanciranju nabavke materijala za nastavak izvođenja radova na projektu "Vodovod Gornje Mazoljice" - gradsko područje Mostar - Stari grad, gdje Ministarstvo sufinancira 450.000,00 maraka, a preostali dio Grad, Ugovor o sufinanciranju izvođenja radova na projektu "Vodovod naselja Kruševo" II faza, u kojem Ministarstvo sufinancira 450.000,00 maraka, a preostali dio Grad.
Također, Ugovor o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije "Vodovodna mreža naselja Željuša", gdje Ministarstvo sufinancira 50.000,00 maraka, a preostali dio Grad, te Ugovor o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije "Vodovodna mreža naselja Žito i Buna" u kojem Ministarstvo sufinancira 50.000,00 maraka, a preostali dio Grad. 
S načelnikom Općine Konjic ministrica Pinjuh potpisala je ugovor o sufinanciranju izvođenja radova na projektu kanalizacijske mreže grada Konjica s uređajem za prečišćavanje (I dionica), u kojem Ministarstvo sufinancira 350.000 maraka, a preostali dio Općina. 
 Ministrica Pinjuh i načelnik Općine Jablanica potpisali su ugovor o sufinanciranju nastavka izvođenja radova na projektu gravitacijskog vodovodnog sustava s izvorišta Šanica za opskrbu grada Jablanice (III faza), gdje Ministarstvo sufinancira 100.000 maraka, a preostali dio Općina, te ugovor o sufinanciranju izvođenja radova na projektu kanalizacijskog sustava Jablanica - sjeverni dio Baćina, Šljunkara, Mirke, Čehari i Bukov pod, gdje Ministarstvo sufinancira 200.000 maraka, a ostatak Općina. 
S načelnikom Općine Prozor/Rama potpisan je ugovor o sufinanciranju nastavka izvođenja radova u 2011. godini na projektu vodovodnog sustava oko Ramskog jezera, u kojem Ministarstvo sufinancira 300.000 maraka, a preostali dio Općina. 
 "Riječ je o nastavku potpisivanja ugovora iz ove godine po programu kojeg smo usvojili na sjednici Vlade, na prijedlog Ministarstva, a u dogovoru s gradonačelnikom odnosno načelnicima spomenutih općina", kazala je u izjavi za novinare ministrica Pinjuh, istaknuvši kako je ove godine planirano oko 3,5 milijuna maraka za projekte u vodoprivredi, a riječ je o infrastrukturnim projektima vodovoda i kanalizacije.

 (Fena)

Natrag