Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešliće zajedno s dr. Nevenkom Hercegom, predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije upriličio je u utorak, u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, prijam na kojemu je predstavnicima javnog, političkog, gospodarskog, kulturnog i vjerskog života, te udruga i institucija s područja HNŽ uputio iskrene čestitke u povodu nastupajućih blagdana.

Gradonačelnik Bešlić ovom je prigodom istaknuo projekte koje je Grad napravio u protekloj godini. ''Završili smo projekt pročistača otpadnih voda koji uskoro treba biti pušten i nastavljeni su radovi lijevoobalnog i desnoobalnog kolektora. Vrijednost ovog projekta je oko 130 milijuna maraka i ovo je samo prva faza. Vrijedi istaknuti da su završeni radovi na mostu preko rijeke Neretve i privode se kraju radovi od vrha Avenije do Ulice maršala Tita'', rekao je Bešlić i dodao kako se nada da će uz potporu HNŽ-a uskoro završiti i drugu prometnicu na ovom potezu.

'Stvorili smo kvalitetne preduvjete da grad Mostar postane green city. Mnogi i ne znaju što je Green City. To je način da s malo utrošene energije manje zagađujemo okolinu'', rekao je Bešlić i naveo kako je pozitivno i to da je Mostar iskazao želju da postane europska prijestolnica kulture.

''Tako smo poslali poruku da se i od nas u Hercegovini može štošta naučiti i da odišemo kulturom'', rekao je i odao kako se Mostar ''istinski približava Europi preko Eurowingsa'' i da će to otvaranje doprinijeti razvoju turizma. Veliki potencijal je, naglasio je Bešlić, i sadnja maslina te da su očekivanja da u sljedećih deset godina imamo tisuću hektara pod maslinama.

''To je svakako nova šansa za mlade ljude'', rekao je Bešlić istaknuvši kako je jedan od prioriteta Grada održavanje izbora i poštivanje odluke Ustavnog suda po pitanju izbora u Mostaru. ''Ovako kako sada radimo je vrlo teško. Ne krijem da ima puno problema i kritika na naš rad, ali svemu pristupamo konkretno. U ovoj situaciji i Mostar i mi koji obnašamo izvršnu vlast smo taoci'', rekao je Bešlić. -

''Godina na izmaku bila je godina izazova ali ja se usudim kazati i uspješna godina prije svega zahvaljujući zajedničkom djelovanju nas kao tima. Kao svaki tim imali smo dobrih i manje dobrih dana, razumijevanja i nerazumijevanja, manje-više razumijevanja, ali u konačnici smo se uspjeli razumjeti i sporazumjeti i zajedno smo izvukli ono što je najbolje bilo moguće'', rekao je Herceg te zahvalio skupštinskim zastupnicima, ministrima te suradnicima te poželio da u istom ritmu nastave u 2018. koja će, kako je rekao, biti još izazovnija.

PR GM

 

 

Natrag