PREDSTAVLJENA KNJIGA ODVJETNIKA JOSIPA MUSELIMOVIĆA

Muselimović

U organizaciji Matice hrvatske Mostar i Izdavačke kuće RABIC-Sarajevo u ponedjeljak su u Mostaru predstavljene knjige odvjetnika Josipa Muselimovića "Moje odvjetničke godine" i "35 godina u službi pravde i humanizma"  te nedavno objavljena knjiga "Probuđena sjećanja".
Govoreći o knjizi "Probuđena sjećanja" predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović kazao je kako se na 300 stranica sam autor našao u ulozi intelektualca, odvjetnika, pisca, pjesnika i povijesničara koji posebno voli i cijeni svoju Hercegovinu i Mostar.
 "Gdje god sam putovala, a putovala sam mnogo, ljudi s kojima sam razgovarala vezivali su pozitivne događaje uz Mostaru za Josipa Muselimovića", kazala je, uz ostalo, dekanica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ljerka Ostojić.
O knjizi su govorili i književnik i urednik izdanja Miro Petrović te sam autor Josip Muselimović, koji je podsjetio da je autor i knjige "Poštovani suci, zašto" u kojoj je obradio mnoge sudske procese, te mu, kako je kazao, za ovu najnoviju knjigu nije trebala posebna ideja.
Josip Muselimović predsjednik je Matice hrvatske iz Mostara te predsjednik Odbora za svjetski poredak i humanizam Internacionalne lige humanista. Dobitnik je Velike povelje i Plakete "Dr. Ivo Politeo" za životno djelo u odvjetništvu, odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos na afirmaciji hrvatskoga kulturnog identiteta u zemlji i inozemstvu.
Knjiga "Probuđena sjećanja" mogla se kupiti po promotivnoj cijeni od 20 KM, a sav prihod autor je namijenio u humanitarne svrhe - Zavodu sv. Obitelji Mostar, za pomoć djeci s posebnim potrebama.
Na promocije se okupio velik broj diplomata iz više zemalja, političara s državne i niže razine, te sudaca, tužitelja, pravobranitelja i odvjetnika. U ime Gradske uprave Mostara promociji je bio nazočan načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić.

Natrag