• Grad Mostar
  • Početna
  • PREDSTAVNICI GV-A I GRADSKE UPRAVE ODRŽALI RADIONICU S ORGANIZACIJOM CSSP

PREDSTAVNICI GV-A I GRADSKE UPRAVE ODRŽALI RADIONICU S ORGANIZACIJOM CSSP

Predstavnici Gradskog vijeća (GV) Grada Mostara i Gradske uprave održali su jednodnevnu radionicu s neprofitnom  njemačkom organizacijom CSSP (Christian Shwarc - Schiling Projekt), priopćeno je danas iz Gradskog vijeća Mostara. 
Svrha aktivnosti je poboljšanje suradnje između Gradskog vijeća Grada Mostara, gradske administracije i NVO sektora. 
Naime, njemačka organizacija CSSP djeluje na izgradnji mehanizama za pomoć lokalnim zajednicama u rješavanju problema koji nastaju tijekom sudjelovanjaa u procesima donošenja odluka.
Tijekom radionice zajednički zaključak je kako suradnja između Grada i civilnog društva u principu funkcionira, te da je suradnja u protekle dvije godine pretrpila štetu zbog loše financijske situacije. Zaključeno je i to da se suradnja sa sektorom civilnog društva treba unaprijediti usprkos financijskim problemima.
Kako se navodi u priopćenju, CSSP će osigurati pomoć mostarskom gradonačelniku i Gradskom vijeću u izgradnji struktuiranog dijaloga kroz konsultativni mehanizam, a organizacije civilnog društva će također prezentirati svoje ideje o uspostavi takvog mehanizma. To bi moglo dovesti do uspostave permanentnog dijaloga između Vijeća i građana, navodi se među zaključcima.
Inače, krajem 2010. održan je prvi sastanak s predstavnicima spomenute organizacije u Mostaru. U međuvremenu je Odjel za društvene djelatnosti Grada Mostara uradio Sporazum o suradnji organa Grada Mostara s nevladinim sektorom koji je podržala i Komisija za suradnju s vjerskim zajednicama i nevladinim organizacijama Gradskog vijeća Mostara, stoji u priopćenju.

(Fena) ck

Natrag