Premijer Milanović u Mostaru

Drugog dana službenog posjeta izaslanstvo Republike Hrvatske s premijerom Zoranom Milanovićem na čelu  posjetilo je danas Široki Brijeg i sastalo se s tamošnjim načelnikom Mirom Kraljevićem i premijerom Zapadnohercegovačke županije Zdenkom Ćosićem.
Nakon Širokog Brijega premijer Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović danas se drugog dana službenog posjeta BiH sastao u Gradskoj upravi Mostara s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem i suradnicima te dopredsjednikom Vijeća Slađanom Gotovac i dopredsjednikom Danijelom Vidovićem i predsjednikom Kluba Bošnjaka Farukom Ćupinom.
Gradonačelnik Bešlić  zahvalio je premijeru Milanoviću na posjetu Mostaru, te naglasio kako je on vrlo značajan za Mostar i BiH kao i Hrvate u BiH.
U restoranu 'Šadrvan' s gradonačelnikom Bešlićem i njegovim suradnicima premijer RH popio kavu i pojeo baklavu, nakon čega je kratko prokomentirao:
 "Popili smo dobru bosansku kavu", što je bila jedina izjava medijima do odlaska na ručak.
Milanović je potom zajedno s izaslanstvom, u kojem su bili i zamjenik ministra vanjskih poslova RH Joško Klisović, veleposlanik RH u BiH Tonči Staničić, te generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša, posjetili Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, u čijoj dogradnji je sudjelovala i Republika Hrvatska. Nakon toga Milanović je posjetio  Sveučilištu te održao predavanje.

Ured za odnose s javnošću

Natrag