PREZENTIRANI REZULTATI PRVE GODINE SHEQA TEMPUS PROJEKTA

Gradonačelnik Bešlić

Rezultati prve godine SHEQA Tempus projekta prezentirani su danas na Fakultetu Strojarstva Sveučilišta u Mostaru.
Po riječima rektora Sveučilišta u Mostaru Vlade Majstorovića, cilj je projekta harmoniziranje visokog obrazovanje u BiH s europskim, prihvaćanje europskih standarda i vrijednosti te priključenje europskom visokom obrazovanju i istraživačkom visokoobrazovnom prostoru.
"Taj je projekt osmislilo naše sveučilište s partnerskim sveučilištima iz Europe i BiH što nas posebno veseli, a glavna tema tog našeg zajedničkog djelovanje jeste osiguranje kvalitete i uloga kvalitete u strateškom upravljanju sveučilišta", kazao je Majstorović.
Dodao je kako je kvaliteta centralno pitanje ovog projekta, a uz snaženje I jačanje ljudskih i materijalnih resursa te uloge studenata, ujedno I prioritetan cilj Sveučilišta u Mostaru.
Mojastorović smatra kako je jačanje suradnje između sveučilišta, kao I jačanje njihove suradnje s gospodarstvom i nadležnim državnim institucijama, ključni čimbenik za uspjeh reforme visokog obrazovanja u BiH.
 Što se tiče rezultata samog projekta, Majstorović je naglasio kako je zadovoljan rezultatima posebno zbog toga što, kako je kazao "s našeg sveučilišta potiču ideje i kreiraju se novi projekti" i što na projektu sudjeluju sva sveučilišta iz BiH, ali i europskog okruženja".
"Kvaliteta je glavna odrednica provedbe visokog obrazovanja, a mi na Sveučilištu u Mostaru opredijeljeni smo, a vjerujem i u cijeloj BiH, da provedemo reformu visokog obrazovanja", istaknuo je na kraju rektor. Uz brojne goste i uzvanike nazočan je bio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

(Fena) c

Natrag