• Grad Mostar
  • Početna
  • PRIJEM ZA ČLANOVE ALPINISTIČKE EKSPEDICIJE HPD "PRENJ 1933" I TINU MARIĆ

PRIJEM ZA ČLANOVE ALPINISTIČKE EKSPEDICIJE HPD "PRENJ 1933" I TINU MARIĆ

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić primili su danas u prostorijama tog saveza članove Alpinističke ekspedicije HPD "Prenj 1933", koji su nedavno osvojili vrh Afrike – Kilimandžaro.
Tom prilikom uručeno je priznanje i Tini Marić, svjetskoj kadetskoj prvakinji, koje je dobila od Sportskog saveza BiH na manifestaciji Izbor sportaša BiH za 2011. godinu u kategoriji Sportske nade BiH.
Gradonačelnik Bešlić je čestitao mladoj karatašici, izrazivši želju da joj ovo priznanje bude poseban poticaj za nastupajuće Evropsko prvenstvo koje će se održati u Azerbejdžanu.
Članovi HPD "Prenj 1933" Luka Mandić i Josip Kvesić su istakli kako se nadaju da će njihov uspjeh, kao i zanimanje medija donijeti neke promjene u sportu i planinarstvu u gradu Mostaru te da će se broj članova u mostarskim sportskim klubovima povećati.
"Uspon na Kilimandžaro je nezaboravno iskustvo i ostvarenje nekih snova. To je za nas veliki uspjeh, koji će nam sigurno biti poticaj da planiramo neke još bolje stvari", kazao je Luka Mandić.
On je zahvalio kolegama iz HPD "Prenj 1933" i Hercegovačke gorske službe spašavanja jer bez njih, kako je rekao, ovaj uspjeh ne bi mogli postići.
Mladim alpinistima je tom prilikom uručeno priznanje Sportskog saveza Grada Mostara.

Natrag