Priopćenje

Delegacija iz Austrije

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi Mostara Dražena Maloču, zamjenika direktora trgovinskog Odjela u austrijskom veleposlanstvu u BiH i Sigmunda Nemetia, savjetnika u trgovinskom Odjelu austrijskog veleposlanstva u BiH.
Na sastanku se razgovaralo o gospodarskoj suradnji, te da se kao prvi konkretan korak, u prvoj polovini 2012. godine, organizira susret gospodarstvenika iz Austrije i Grada Mostara, s ciljem upoznavanja s mogućnostima suradnje po pojedinim gospodarskim oblastima.
Gradonačelnik je prihvatio tu inicijativu te ovom prigodom istaknuo da se vidi i mogućnost obnove zračne veze između Mostara i Beča.
Predstavnici trgovinskog Odjela izrazili su interesiranje za suradnju u oblasti prehrambene industrije, posebice voća i povrća, kao i u energetskim projektima.
Gradonačelnik Bešlić je istaknuo kako je Mostar izrazito zainteresiran za investicije u proizvodnji te kao  mogućnost istaknuo i zajednički nastup austrijskih i gospodarstvenika iz ove regije na trećim tržištima, posebice istočnim.

Ured za odnose s javnošću

Natrag