Priopćenje sa sjednice SCZ

Večeras je održana sjednici Stožera Civilne zaštite Grada Mostara na kojoj su bili nazočni zapovjednik Stožera gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, zapovjednik Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije Amer Zagorčić, voditelji Službi Civilne zaštite i vatrogastva Slavica Aničić i Salko Mehičević, predstavnici javnih gradskih i privatnih poduzeća koja su angažirana po različitim aktivnostima kao i članovi HGSS-a, GSS-a, ISS-a, Crvenog križa Mostar, OS BiH i drugi.
Svi oni su podnijeli izvješća o današnjim aktivnostima po zapovijedima koje su dobili te onima koje se planiraju voditi sutra, nedjelja, 12. 2. 2011. godine.
Pripadnici HGSS imali su jednu složenu intervenciju na Brkanovom Brdu, a radilo se prebacivanju pacijenta koji je imao moždani udar u bolnicu, što je uspješno obavljeno. Službe su radile i na dostavi hrane na Vrde. Pripadnici Crvenog križa Mostar i danas su radili na pripremi i distribuciji hrane u Međine i Lokve, a posebice je bila zahtjevna dostava hrane u Gornji Salakovac, gdje su u vrlo teškim uvjetima smješteno 15 starijih osoba i djece, koji su u ingerenciji Federacije BiH.
Istaknuto je da su danas ponovo čišćenje brojne prometnice i dijelovi grada, ali da još nisu očišćenje prometnice za Vrde, Rašku Goru, Đubrane, Rujišta i do repetitora te da to sutra predstavlja najveći prioritet. Također, sutra će se, između ostalih, čistiti i put prema Vardi, Gornjim Vrapčićima i nastaviti još niz drugih gradskih i prigradskih prometnica.
Stoga se ovim putem apelira na vlasnike osobnih automobila u ulicama Splitska, Glavna -Titova, te ulicama na potezu od Balinovca do crkve sv. Petra i Pavla, da do 10 sati sklone vozila kako bi se nesmetano mogao čistiti i odvoziti snijeg, a bit će kao i danas angažirana i policija.
JP „Komos“ i JP „Parkovi“ će i sutra nastaviti odvoz smeća, a JP „MO BUS“ prometovati po već ranije utvrđenom redoslijedu i stanici u danima vikenda.
Pripadnici vatrogasne postrojbe imali su dvije intervencije, a opskrba vodom i strujom je bila s određenim poteškoćama uredna.
Pripadnici OS BiH bili su i danas angažirani sa svojim strojevima, dok su helikopteri bili prizemljeni.
Posebice je istaknut problem procedura jer da bi Stožer civilne zaštite Grada Mostara angažirao helikoptere potrebno je poštovati vrlo složenu proceduru od podnošenja zahtjeva prema županijskom, pa on federalnom stožeru preko, državne razine, Ministarstva obrane BiH, Predsjedništva, što znatno usporava i smanjuje njihovu pravovremenu akciju i učinkovitost.
Od ponedjeljka naplaćuju se vozne karte na svim linijama koje je proteklih dana uveo „Mo Bus“.
Radno vrijeme Doma zdravlja i područnih ambulanti sutra je kao i svake nedjelje.
Svi uposlenici Grada Mostara i gradskih službi u ponedjeljak, 13. veljače 2012. godine moraju se javiti na posao jer je od ponedjeljka radni dan.
Također, od ponedjeljka će kao dežurni raditi tri vrtića i to:
„Jasmin“ u Fejićevoj ulici, „Radobolja“ u Ulici kneza Mihajla Viševića Humskog i Mrvica u TC Piramida.

Stožer civilne zaštite Grada Mostara

Natrag