Prvi regionalni sajam općina i gradova

ljubo bešlić, gradonačelnik

U Sarajevu je u toku NEXPO - 2011., prvi sajam općina i gradova jugoistočne Europe, koje za ovu priliku zastupaju predstavnici lokalnih vlasti.

Cilj je komunikacija radi suradnje, prvenstveno gospodarstva, kao i turističke, dijelom obrazovne te suradnje gradova i općina u oblasti  lokalnog poslovanja i zakonske legislative, kao i niza drugih segmenata osobnih za pojedine sredine.

Jedan od ciljeva je i sama komunikacija jer njen izostanak često uzrokuje mnoge probleme, rečeno je na pres-konferenciji u  "Zetri" u čijem se kompleksu sajam odvija.

Pod pokroviteljstvom gradske uprave u Sarajevu i uz suradnju Saveza općina i gradova Republike Srpske, organizatori ove izložbe lokalnih potencijala u regiji su Federalni savez općina i gradova te NALIS, mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Europe.

Iako je događaj po definiciji regionalnog karaktera, može se  s pravom reći da ima mnogo širi značaj jer su osim velikog broja sudionika s europskog jugoistoka, došli gosti iz cijelog svijeta, naročito Kine, rekla je na tiskovnoj konferenciji Vesna Travljanih, direktorica Saveza općina i gradova Federacije BiH. Sajmu je bio nazočan i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, a dogradonačelnik Sarajeva Miroslav Živanović također je naglasio značaj skupa jer će se veliki broj sudionika i gostiju upoznati iz prve ruke o mogućnostima glavnog grada i same Bosne i Hercegovine. Dvodnevni sajam bit će zatvoren u petak poslijepodne, ulaz za posjetioce je besplatan.

Ured za odnose s javnošću

Natrag