Raspisan Poziv za predlaganje programa iz oblasti kulture

Studio za izvedbene umjetnosti, kao nositelj tehničkih i operativnih poslova u kandidaturi Grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine raspisao je Poziv za predlaganje programa koji će biti sastavni dio programa projekta "Mostar EPK 2024".

Grad Mostar je zajedno s Forumom 2024, neformalnim tijelom koje okuplja djelatnike iz kulture, poduzeo niz aktivnosti u pripremi kandidature među kojima je izrada kulturnog programskog koncepta koji se temelji na temama interkulturalnost, reurbanizacija, migracije i inovacije, objedinjenih u okviru krovnog slogana kandidature "Obala budućnosti".

Namjera je od Mostara stvoriti prostor kojeg će oblikovati dinamika i otvorenost, a u kojemu će kultura imati transformativni učinak na svijest građana, društvene odnose, ali i na fizički izgled grada.

"'Obala budućnosti' snažno simbolizira namjeru da se okrenemo budućnosti te predstavlja metafizičku obalu zajedničke kreacije i zajedničkih vrijednosti. Želimo sadržaje 'Obale budućnosti' sukreirati uz sudjelovanje građana, osluškujući njihove potrebe i projekt 'Mostar EPK 2024' učiniti inovativnim, afirmativnim i smionim s mogućnošću otvaranja mentalnih i prostornih horizonata. Kroz ovaj projekt želimo se jače vezati i s našom dijasporom, otvoriti teme koje će im približiti Mostar, a Mostaru približiti iskustva života u europskim društvima", priopćili su organizatori.

Grad Mostar u projekt "Mostar EPK 2024" ulazi zajedno s regijom Hercegovine. Mostar je gospodarsko, kulturno, sveučilišno središte regije koja svojom raznolikošću i bogatom prirodnom i materijalnom baštinom čini jednu prirodnu cjelinu.

Cijeli tekst Poziva dostupan je na web stranici www.mostar2024.ba.

(FENA)

 

Natrag