Sjednica SCZ Grada Mostara

Na večeras održanoj sjednici Stožera Civilne zaštite Grada Mostara uz zapovjednika Stožera gradonačelnika Mostara Ljube Bešlić sjednici je bio nazočan i zapovjednik Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije Amer Zagorčić.
Po svim segmentima voditelji su podnijeli izvješća o danas poduzetim aktivnostima  te onima koje se planiraju voditi sutra, subota, 11. 2. 2011. godine.
Danas se nastavilo s čišćenjem i odvoženjem snijega u gradskim i prigradskim naseljima, u čemu je asistirala i policija reguliranjem prometa. Danas je probijen put do odlagališta Uborak tako da su JP „Komos“ i JP „Parkovi“ odvozili smeće..
Između ostalog, HGSS, GSS i ISS su zajedno s pripadnicima OS BiH imale više intervencija spašavanja u kojima su sudjelovala šest ekipa s ukupno 22 spašavatelja. Rađen je i helikopterski desant na Rašku Goru i Jasenjane, dostavljana je hrana i lijekovi. U aktivnostima dostave hrane i lijekova građanima koji nisu bili u mogućnosti samo se pobrinuti sudjelovali su i pripadnici Crvenog križa, a Pučka i Javna kuhinja danas su kao i proteklih tjedan dana radile na pripremi hrane.
Helikopteri su do daljnjeg prizemljeni zbog problema koje su imali prilikom leta kod Kalinovika. OS BiH u Mostar su dopremile i tri stroja koji će sutra biti raspoređeni na čišćenju snijega. Radnici Vodovoda imali su nekoliko intervencija u gradu, a vatrogasci su imali jednu intervenciju na gašenju požara.
Na sjednici je doneseno i nekoliko zaključaka.

  1. Pozivaju se vlasnici automobila u Glavnoj i Balordinoj ulici da sutra ujutro ukoliko su u mogućnosti odvezu svoje automobile u javne garaže ili u neke druge javne površine kako bi strojevi sutra mogli nesmetano nastaviti čišćenje i odvoženje snijega.
  2. Od ponedjeljka na svim autobusnim linijama koje je proteklih dana uveo J.P. „MO BUS“ vožnja neće više biti besplatna.
  3. Kako bi se izišlo u susret građanima koji imaju potrebu za liječničkom intervencijom, područne ambulante će sutra raditi u prvoj smjeni kao radnim danom.
  4. Građani se ovim pozivaju na što racionalnije korištenje električne energije
  5. Ovim putem upućuje se poziv svim dobrovoljnim darivateljima krvi da se jave na Odjel transfuziologije radi dobrovoljnog davanja krvi

Stožer civilne zaštite Grada Mostara

Natrag