Sjednica Stožera civilne zaštite grada Mostara 16.2.2012. godine

Sinoć  je održana redovita sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara.
Podnesena su izvješća o uklanjanju i odvoženju snijega sa sporednih prometnica u gradu, te čišćenja prilaza i odvoženju snijega ispred vrtića, škola, Sveučilišta i Univerziteta.
Završeno je probijanja još nekoliko putova zatrpanih snijegom u udaljenim prigradskim naseljima.
Opskrba vodom i strujom u gradu bila je uredna.
Vatrogasci su tijekom dana imali tek nekoliko intervencija tehničke prirode. Nije bilo požara.
Stanje u domovima zdravlja i ambulantama zadovoljavajuće je. Autobusi „Mo Busa“ su prometovali bez zastoja, uz poteškoće na sjeveru grada.
Od ponedjeljka će važiti stari red vožnje.
Zapovjednik Stožera gradonačelnik Ljubo Bešlić posebice je sinoć zahvalio na suradnji,  angažmanu i pomoći HGSS-a, GSS-a i ISS Mostar, koju su od početka proglašenja elementarne nepogode nesebično pomagali svim ugroženima. Od spašavanja zametenih putnika u Drežnici i Salakovcu do onih koji su bili odsječeni u udaljenim selima, kao i samo središtu grada kada im je bila potreban liječnička pomoć, dostava hrana ili lijekova.
Danas će se raditi na uklanjanju snijega s nogostupa kako bi se omogućio prolaz pješacima, a građani se pozivaju na oprez od otapanja snijega s krovova.
U dane vikenda pozivaju se građani da u skladu sa Odlukom o komunalnom redu daju svoj doprinos u čišćenju snijega ispred svojih kuća i ulaza u zgrade, a vlasnici radnji da također dužni očiste prilaze ispred svojih prostora.

Stožer civilne zaštite Grada Mostara

Natrag