• Grad Mostar
  • Početna
  • STOŽER CZ GRADA MOSTARA DONIO ODLUKU O PRESTANKU STANJA PRIRODNE NEPOGODE

STOŽER CZ GRADA MOSTARA DONIO ODLUKU O PRESTANKU STANJA PRIRODNE NEPOGODE

Stožer civilne zaštite Grada Mostara na sjednici održanoj danas donio je Odluku o prestanku stanja prirodne nepogode na području Mostara i izvan snage stavio Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode uzrokovane visokim snježnim padalinama i niskim temperaturama u Gradu Mostaru od 4. veljače 2012. godine, priopćeno je iz tog stožera.
Donošenjem ove odluke, kako se navodi, prestaje rad angažiranih službi zaštite i spašavanja te se određuje obveza tijela uprave, upravnih organizacija Grada Mostara, javnim poduzećima i drugim institucijama da u okviru svoje redovne djelatnosti obavljaju i dodatne poslove koji se odnose na otklanjanje svih posljedica koje su nastale od prirodne nepogode.
"Pozivaju se fizička i pravne osobe da u roku od sedam dana dostave Komisiji za procjenu šteta Grada Mostara zahtjev za procjenu nastale štete.
U povodu teksta u Dnevnom listu od nedjelje, 19. veljače 2012. godine pod naslovom "Vojska čistila snijeg oko Političke akademije HDZ-a", Stožer civilne zaštite Grada Mostara odlučno odbacuje zlonamjerne navode iznesene u tekstu kojima se nastoji diskreditirati rad Stožera, kao i svih koji su bili u njemu angažirani za vrijeme elementarne nepogode izazvane do sada nezapamćenim snježnim padalinama u Mostaru.
Pripadnici oružanih snaga čistili su prometnicu, a ne dvorište u dijelu grada gdje se nalazi županijsko Ministarstvo financija, Razvojna banka Federacije BiH, Raiffeisen banka, kao i Središnjica HDZ-a BiH te drugi poslovni objekti.
Nitko iz HDZ-a BiH ili političke akademije navedene stranke nije uputio zahtjev Stožeru za čišćenjem ulaza ispred njihove zgrade, niti je bilo tko iz Stožera vojsci dao takav nalog", navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

Natrag