Suradnja između Mađarske i Grada Mostara

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas, srijeda, u Uredu gradonačelnika, zamjenicu veleposlanika Mađarske u Bosni i Hercegovini Agnesu Angyal. Tijekom susreta razgovaralo se o suradnji između Mađarske i Grada Mostara, a napose o kulturnoj suradnji.

Tako je dogovoreno da se u ovoj godini mađarska kultura predstavi u Mostaru i u tom cilju organizirat će se nekolicina kulturnih događanja, od smotre folklora da različitih izložbi. Detaljan pregled kulturnih događanja kojima će se mađarska kultura predstaviti u gradu na Neretevi obznanit će se uskoro.

Današnjem sastanku gradonačelnika Bešlića i zamjenice veleposlanika Angyal bio je nazočan i Vlado Lukić, počasni konzul Republike Mađarske u Mostaru. Prezentacija mađarske kulture u Mostaru treba doprinijeti i promociji Grad Mostara, koji se plasirao u drugi krug izbora za titulu Europske prijestolnice kulture 2024.

Mostarska aplikacija za Europsku prijestolnicu kulture 2024. koja je poslana je u listopadu  u Bruxelles pon nazivom projekta "Sve je premostivo", naišla je na vrlo dobar prijem.

 

Natrag