Susret gradonačelnika Bešlića i kineskog veleposlanika u BiH

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi veleposlanika Narodne Republike Kine Wang Fuguoa u pratnji prvog tajnika veleposlanstva za ekonomske poslove Yang Chunmina i ataša Deng Conga.
Gradonačelnik je detaljno upoznao goste s političkom i ekonomskom situacijom kako u Mostaru i Hercegovini. Ukazao je i na mogućnosti investiranja kineskih kompanija u vjetro-elektrane te pojasnio procedure oko davanja koncesija. Napomenuo je kako Grad Mostar ima potpisan i Sporazum o prijateljstvu i suradnji s gradom Yinchuanom još od 2002. godine.
Kineski veleposlanik je zahvalio na prijemu, te izrazio je želju za učvršćivanjem odnosa između Kine i Mostara.
Obećao je da će se zauzeti kako bi kineska vlada imala u vidu Grad Mostar kad je u pitanju ekonomska, politička i kulturna suradnja.
Iskoristio je prigodu najaviti gostovanje orkestra Nanjing koji će nastupati u BiH u periodu od 24. do 28. veljače 2012.godine, a Mostar bi posjetili 25. veljače.
Veleposlanik Fuguo je stoga zamolio za potporu gradonačelnika Bešlića u realizaciji posjete orkestra Nanjing Mostaru te samog nastupa koji je predviđen.
Na kraju su sastanka veleposlanik Fuguo i gradonačelnik Bešlić razmijenili prigodne darove.

Ured za odnose s javnošću

Natrag