• Grad Mostar
  • Početna
  • Tematski roditeljski sastanak za sve roditelje učenika završnog razreda osnovnih škola s područja Grada Mostara

Tematski roditeljski sastanak za sve roditelje učenika završnog razreda osnovnih škola s područja Grada Mostara

U četvrtak, 6.12.2018.godine u vremenu od 18:00-20:00h u velikoj Sali u Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače održat će se tematski roditeljski sastanak ”Gdje nakon osnovne škole”, za sve roditelje učenika završnog razreda osnovnih škola s područja Grada Mostara.

Tematski roditeljski sastanak realizuju: Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK/Ž, Zavod za školstvo Mostar, Pedagoški zavod Mostar, Grad Mostar, Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH)  i osnovne škole uz podršku GIZ-a - Njemačkog  Društva za međunarodnu saradnju.

Imajući u vidu ulogu roditelja u procesu odabira srednje škole odnosno zanimanja, cilj organizacije tematskog roditeljskog sastanka je upoznavanje i tematiziranje mogućnosti koje sa sobom nose stručna i tehnička zanimanja i upoznavanje roditelja sa stanjem na tržištu rada kao i sa  mentorskim programom „Moje znanje - Tvoje buduće zvanje“, kao alatom koji služi u svrhu karijerne orijentacije i koji ima za cilj da pomogne prilikom odabira najadekvatnijeg zanimanja.

Na roditeljskom sastanku će, između ostalog,  predstavnici privrednog/gospodarskog sektora (IT i elektro, metal, poljoprivreda, turizam,građevinarstvo/graditeljstvo) govoriti o situaciji na tržištu i zanimanjima potrebnim u bosansko-hercegovačkim kompanijama, a posebno hercegovačkim kompanijama. Takođe će biti predstavljen vršnjački mentorski program “Moje znanje -Tvoje buduće zvanje”.

Ovakav veliki, tematski roditeljski sastanak se prvi put organizira u Mostaru, a sigurno i šire. Svi roditelji učenika završnog razreda osnovnih škola sa područja grada dobiće Pozivnice za navedeni sastanak, a odreske s prijavom sudjelovanja na roditeljskom sastanku trebaju vratiti u školu najkasnije 4.12.o.g. Navedenom sastanku će prisustvovati  direktori i ravnatelji svih osnovnih škola Grada Mostara.

Prije početka roditeljskog sastanka u 17:45h će se održati press konferencija na kojoj će se obratiti predstavnici organizatora. U ime Grada Mostara obratit će se gradonačelnik Ljubo Bešlić, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ministar Rašid Hadžović, ispred GIZ-a Isabel Rapp voditeljica projekta Stručno obrazovanje u BiH, Zavoda za školstvo ravnatelj Željko Ćorić, Pedagoškog zavoda v.d. direktorica Enisa Gološ, a ime Asocijacije poduzetnika Jens Mueller.

Očekujemo da će tematski roditeljski sastanak ostvariti svoj cilj, jer svi smo zainteresirani da se naša djeca školuju za zanimanja koja će im po završetku školovanja osigurati zaposlenje, egzistenciju i samim tim ostanak u našem gradu i našoj zemlji.                     

Natrag