• Grad Mostar
  • Početna
  • U povodu gradskih derbija sastali se predstavnici Zrinjskog, Veleža, PU Mostar i Grada Mostara

U povodu gradskih derbija sastali se predstavnici Zrinjskog, Veleža, PU Mostar i Grada Mostara

Gradski derbi

U povodu predstojećih susreta u osmini finala Kupa BiH i Premijer lige BiH u kojima će se sastati gradski rival Zrinjski i Velež, danas je u Sportskom savezu Grada Mostara održan, već sad tradicionalni sastanak čelnika spomenutih klubova s predstavnicima Policijske uprave Mostar i gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlić.
Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnim aspektima utakmica, te je izražena dana kako će sve tri utakmice, koje se igraju u razmaku od 15 dana proći u najboljem redu, kao što je to bio slučaj u protekle dvije godine. Sudionici sastanka pozvali su sve navijače i simpatizere oba kluba da s dostojanstvom navijaju za svoj klub.
Ove će biti istinski gradski derbiji jer oba kluba dobro stoje na ljestvici i želja nam je da svi susreti prođu u najboljem mogućem redu i bez incidenata, kazali su direktor Veleža Sedin Tanović i predsjednik Zrinjskog Ante Vidačak.
Načelnik Policijske uprave Mostar Dragan Jelonjić kazao je kako sa sigurnosnog aspekta trenutna situacija vrlo dobra te da nema saznanja o tenzijama između navijačkih skupina dva kluba . Dodao je kako će sve susrete osiguravati oko 500 policajaca, a da je za susrete na stadionu Zrinjskog dogovoreno da se osigura organizirani dolazak za 400 navijača Veleža.
Na sastanku se razgovaralo i o poboljšanju sigurnosnih uvjeta za dolazak većeg broja navijača Zrinjskog na stadion u Vrapčiće, s obzirom da taj stadion ima mnogo manji kapacitet nego stadion Zrinjskog. Po riječima predsjednika Zrinjskog Ante Vidačka, predstavnici Veleža su obećali da će u vezi toga učini sve što je u njihovo mogućnosti.

Fena

Natrag