"Ulična umjetnost protiv urbane i društvene marginalizacije"

Grad Mostar i Agencija lokalne demokratije Mostar, raduju se objavi međunarodnog webinara koji se organizuje u sklopu projekta STreet ARt – STAR, pod nazivom:

"Ulična umjetnost protiv urbane i društvene marginalizacije"

koji će se održati dana, 04. Juna 2020. godine

Projekt STreet ARt - STAR, finansira Program Europa za građane Europske unije, preko Općina Arcugnano, Italija kao aplikanta, koji se implementira u 14 europskih zemalja: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Češkoj Republici, Francuskoj, Italiji, Kosovu, Latviji, Portugalu, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Sloveniji, Njemačkoj i Nizozemskoj. Cilj  projekta je izgraditi mrežu europskih gradova kako bi se promovisali moć ulične umjetnosti kao alata za povećanje učešća građana, povezivanje ljudi različitih kultura, regeneracija depresivnih i napuštenih područja i smanjenje marginalizacije.

Relevantni govornici kao što je međunarodni ulični umjetnik 2501, Anna Stolyarova osnivač Street Art Museum Amsterdam i još mnogo toga, vodit će nas u raspravi o važnosti i utjecaju ulične umjetnosti za regeneraciju depresivnih područja i promicanje socijalne uključenosti. Konačno, provest ćemo Vas kroz Europu, predstavljajući ulična umjetnička djela i inicijative koje lokalno provode STAR partneri. Webinar će okupiti različite učesnike koji rade na području umjetnosti i kulture, koji dolaze iz javnog i iz privatnog sektora.

Ako ste zainteresirani za streetart ili umjetnosti općenito, ne možete propustiti ovaj webinar!

Webinar će biti na engleskom jeziku i održat će se na Zoom platformi.

Učešće je besplatno, registrirajte se ovdje za sudjelovanje:

Webinar će se snimati i dijeliti putem društvenih medija, web stranice projekta i putem mreža partnera.

Što još?  Vidimo se u webinaru!

 

Projektni Tim Grada Mostara

Natrag