Upriličen prijem za malonogometnu ekipu Bijelog Polja

Prijem za malonogometaše B. Polja

U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara danas je upriličen prijem za malonogometnu ekipu Bijelog Polja, pobjednike Lige Hercegovine. Ljubo Bešlić gradonačelnik Mostara čestitao je nogometašima u ime Grada i sugrađana.
''Materijalna situacija, uvjeti rada i sve ono što prati sport na dosta niskoj razini to je morate shvatiti normalno jer društvo nije bogato. Jer u bogatom društvu može biti svega, a u siromašnom društvu u kojemu smo mi, samo našim pojačanim radom i bržim razvojem gospodarstva, možemo napraviti jednu harmoniziranu atmosferu između kulture i sporta i potrebe građana i onoga što društvo može da da'' rekao je između ostaloga gradonačelnik Bešlić.
Istaknuo je kako ne postoji nijedan klub u državi da nije dužan ili poreze ili usluge dobavljačima, ali je napomenuo nogometašima kako loša situacija ne smije da ih obeshrabri, jer se i u skromnim uvjetima može napredovati i raditi, pogotovo kroz sport koji daje mnogo veću šansu i mogućnost da se ode u svijet i valorizira svoj trud.
''Žalosno je da mi ne možemo valorizirati naše mogućnosti kroz naše društvo i u našoj državi. Mi ćemo morati u drugim segmentima rada i života da postignemo više da bi se i sve drugo povuklo na bolje i da bi nam svima bilo bolje'', napomenuo je Bešlić.
Optužio je i Županiju čija je nadležnost između ostaloga financiranje sporta, kako za sport ne izdvaja sredstava.
''Ako u posljednje četiri godine pojedinačno date u dva nogometna kluba možda 100 000 KM, vi ne možete reći da ste dali nešto za sport. Još su pokušali da osnuju Sportski savez županije i da ga ''nakače'' na teret Sportskog saveza Grada. Moramo praviti jedan bolji ambijent za sport u gradu Mostaru, a to možemo samo ako svi poštujemo obaveze za koje primamo plaću'' rekao je Bešlić.

Natrag