Veleposlanika Japana Nj.E. Hideyuki Sakamotoa posjetio Mostar

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas, srijeda, u Uredu gradonačelnika, u nastupni posjet veleposlanika Japana U Bosni i Hercegovini Nj.E. Hideyuki Sakamotoa.

Tijekom susreta razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji između Vlade Japana i Grada Mostara, mogućnostima poboljšanja te suradnje na području obrazovanje te ekonomije i kulture.

Gradonačelnik zahvalio na naklonosti prema Gradu Mostaru kao i dosadašnjoj pomoći Vlade Japana kroz projekte izgradnje Osnovna škola, donacije autobusi, projektu razvoj ruralnog turizma, SKC Kantarevac i drugi.

Predložio je mogućnost otvaranja počasnog konzulata Japana u Mostaru te ovom prilikom predstavio nekoliko novih projekata u čijoj realizaciji bi mogla pomoći Vlada Japana, a riječ je o opremanje Muzičke/Glazbene škole, pomoć u izgradnji Sportske kulturnog centra. Gradonačelnik je također obećao potporu Grada Mostara u skraćenju i ubrzanju procedura  potencijalnim investitorima iz Japana.

Veleposlanik Sakamoto je iskoristio priliku predstaviti mladog poduzetnika iz Japana Kunihiro Shiraishi koji je registrirao firmu u Mostaru i nastanio se sa obitelji, a bavi se turizmom.

Spomenuo mogućnost organiziranja pojedinih kulturnih događaja u Gradu Mostaru, a koje organizira Veleposlanstvo u Sarajevu te istakao kao vrlo važan faktor izgradnja infrastrukture  kao i da što više ljudi govori Japanski jezik.

Ovom prigodom gradonačelnik Bešlić uručio je veleposlaniku monografiju Grada „Mostar u slici i riječi“

 

Natrag