• Grad Mostar
  • Početna
  • Vukovarski gradonačelnik ispunio obećanje i ugostio mostarske maturante

Vukovarski gradonačelnik ispunio obećanje i ugostio mostarske maturante

MOSTAR – Maturanti Srednje ekonomske škole Joze Martinovića na poziv gradonačelnika Vukovara Željka Sabe protekli su vikend posjetili taj grad i vidjeli svu njegovu kulturno - povijesnu baštinu. Ovo ugodno putovanje maturantima je omogućio sam gradonačelnik Vukovara koji je prije dva tjedna boravio u Mostaru i tom prilikom s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem potpisao sporazum o suradnji i prijateljstvu Vukovara i Mostara.
Učenici dali donaciju

Prilikom svog dolaska u Mostar Željko Sabo boravio je u hotelu gdje su maturanti Srednje ekonomske škole održavali svoju maturalnu zabavu. Upoznavši ih, gradonačelnik ih je odlučio pozvati na izlet u Vukovar te im omogućili besplatan boravak. Učenici su s oduševljenjem prihvatili poziv te odlučili posjetiti Vukovar. Za njihov prijevoz pobrinuo se gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić koji im je osigurao autobuse.
- Zaista smo zahvalni svima koji su se potrudili organizirati ovo putovanje i našim maturantima omogućiti posjet Vukovaru, kazala je Ljiljana Šain, ravnateljica Srednje ekonomske škole Joze Martinovića, koja nije krila zadovoljstvo putovanjem svojih učenika.
Dvodnevnom posjetu tako su nazočila 72 učenika, četiri profesora te ravnateljica škole.  
Domaćini su se pobrinuli da učenici što bolje upoznaju Vukovar. Upriličen je i prijmu u Gradskoj vijećnici Vukovara gdje su ih primili zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak uz nazočnost gradskih vijećnika koji su bili na potpisivanju prijateljskog sporazuma u Mostaru 25. svibnja.
Maturanti su posjetili i vukovarsku bolnicu, Ovčaru, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, vukovarsku vojarnu, križ na ušću Vuke u Dunav te položili vijenac i zapalili svijeće u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu. Na kraju su obišli i i Mostarsku i Hercegovačku ulicu, u čijoj obnovi je sudjelovao i Grad Mostar.

Ured za odnose s javnošću

 

Natrag