Zatvoreni XII. Dani Matice hrvatske 2011

Ljubo Bešlić, gradonačelnik

Izvrsnom predstavom osječkog HNK-a "Leda" Miroslava Krleže sinoć je u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače završilo Mostarsko proljeće- XIII. Dani Matice hrvatske 2011.
I ove godine Mostarsko proljeće je opravdalo je epitet jednog od najvažnijih kulturnih događanja u BiH te je ponudilo bogat i raznovrstan kulturni program.
Glasnogovornice DMH-Mostarskog proljeća Misijane Brkić Milinković, izjavila je kako je u proteklih 45 dana, od 15. travnja do 1. lipnja, održano je oko 25 programa, a nastupali su umjetnici iz gotovo cijelog svijeta, od SAD-a, Španjolske, Njemačke, Rusije, Mađarske, Tunisa, Malte, Hrvatske i Srbije.
Predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović u izjavi novinarima je kazao kako nisu dobili podrški ni od Grada ni od Hercegovačko-neretvanske županije.
Dane Matice hrvatske službeno je zatvorio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazavši pri tom kako je Mostar u proteklih mjesec i pol dana bio sjedište i sjecište kulture.
Naravno, zasluge da je to tako prije svega pripadaju ljudima koji vode Maticu Hrvatsku u Mostaru, instituciju koja nastavlja svijetle tradicije ovog najstarijeg kulturnog društva u Hrvata. Iskreno vjerujem, da će tako biti i u budućnosti i da će nas Matica hrvatska Mostar svake godine iznova počastiti novim vrhunskim kulturnim sadržajima-kazao je Bešlić.

Ured za odnose sa javnošću

Natrag