Zvonko Stanić: Ograđujem se od stava Emira Topuza

Zvonko Stanic

MOSTAR, 25. studenoga (FENA) - Zamjenik predsjednika sindikata uposlenika Gradske uprave Mostara Zvonko Stanić izjavio je za Fenu kako se ograđuje od stava predsjednika toga sindikata Emira Topuza, a koji je kako navodi Stanić u svoje osobno ime iznio negativan stav na rang listu namještenika koji se raspoređuju na radna mjesta po prijedlogu komisije. 

"Topuz je potencirao i podvukao da je za izbor namještenika neophodna nacionalna pripadnost kao da se, u najmanju ruku radi o predstavničkim funkcijama, a ne namještenicima", kazao je Stanić. 

"Od prvog dana sindikalni odbor, čiji smo članovi i ja i Topuz od osnivanja sindikata striktno je stajao iza uvjeta koje potpisuje kolektivni ugovor i to su jedini uvjeti koji moraju biti jednaki za sve i to je jedini korektiv za pravljenje rang liste, a kojih se poslodavac i pridržavao. 

Sindikat je dao suglasnost poslodavcu na ovakav rad kao i na odstupanje i od ovih uvjeta predviđenih kolektivnim ugovorom samo kada su u pitanju posebni socijalni slučajevi", kazao je Stanić. 

Stanić je naglasio kako postavljanje nacionalnih uvjeta za izbor namještenika niti u kom slučaju ne smije biti eliminatorni faktor niti bi se smio uzeti kao zamjena za uvjete iz kolektivnog ugovora. 

"Nacionalnom pripadnošću neka se bave političke strukture, a mi u sindikatu moramo ostati na striktnoj primjeni objektivnih kriterija iz kolektivnog ugovora, a kojeg smo stanovišta bili i do sada", kazao je Stanić.

Natrag