Албански амбасадор у посјету Мостару

Albanski veleposlanik

Албански амбасадор Фламур Гасхи посјетио је данас Мостар. У Градској управи Мостара примио га је мостарски градоначелник Љубо Бешлић. На састанку се разговарало о потпсивању споразума о пријатељству и сурадњи између градова Мостара и Берата, као и о господарској, културној и туристичкој сурадњи између Мостара и појединих градова у Албанији.

Детаљније...

Потписан уговор о изградњи Шпанског трга

spanjolski trg ugovor

Представници УНДП-а и Града Мостара, уз назочност представника УНЕСЦО-а, Шпанског велепосланика у БиХ и предсједника Градског вијећа Мостара, потписали су данас Споразум о изградњи и уређењу Шпанског трга у Мостару. Пројект реконструкције средишњег градског трга провести УНДП, а његов завршетак очекује се у другој половици ове године. Радови на пројекту почет ће након ревизије пројекта и расписивања међународног натјечаја за извођење радова.

Детаљније...

Пријем за тренера и челнике НК Динама у ССГМ

dinamo posjeta

Вахид Халилхоџић, шеф стручног стожера НК Динама и Зоран Мамић, спортски директор НК Динама били су данас гости Спортског савеза града Мостара и градоначелника Мостара. Радује сваки сусрет са спорташима Мостара, који су потекли из нашег града, који су направили сјајну каријеру и стекли свјетску славу и с овим чином, желимо да потакнемо младе људе Мостара и да им кажемо да вриједи добро радити. Изузетно је задовољство поздравити Вахида, који је направио блиставу играчку, али и тренерску каријеру,

Детаљније...

Борјана Кришто се дружила са штићеницима Лос Росалеса и Свете обитељи

Већ традиционално предсједница Федерације Босне и Херцеговине предблагданско вријеме користи за посјете и дружења са штићеницима различитих установа. Тако је данас, као и претходних година, са градоначелником Града Мостара Љубом Бешлићем посјетила Центар за дјецу с посебним потребама Лос Росалес и Царитасову установу Света обитељ у Мостару и том се пригодом дружила с њиховим штићеницима и уручила им пригодне поклоне.

Детаљније...

Одржана сједница Стожера цивилне заштите Града Мостара

Danas je u Gradskoj upravi Mostara održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara. Predstavnici Civilne zaštite upoznali su stožer s Informacijom o stanju vodostaja HE na Neretvi, te angažiranosti ljudi i sredstava na zaštiti od poplava za razdoblje od 29. studenoga do 3. prosinca ove godine.

Детаљније...

Неретва пријети и Старом мосту

poplave 2010

Иако се водостај Неретве на подручју Мостара смањује, становници насеља уз ријеку и даље живе у великом страху од поплава. Из приградског насеља Бакијина лука исељено је 8, а из Доње Махале 6 обитељи. У близини зграде подузећа Житопромет, пала је, услијед поткопавања терена, стопа конструкције новог моста, Авенија – Сјеверни логор, а жељезна конструкција завршила је у ријеци.  Стотињак метара сјеверно од хотела „Бристол“, у самом средишту града, под водом је и једна обитељска кућа, а вода је потопила приземље градилишта хотела „Неретва“ и зграде испод градског купатила.

Детаљније...

Посјет представника Града Мостара Монтегроту

Montegroto

Сурадња између два града пријатеља, Мостара и Монтегротта, започета још за вријеме рата у БиХ, наставит ће се кроз нове социјалне, господарске и спортске пројекте. Нови пројекти сурадње на тим пољима били су тема разговора представника Мостара и хуманитарног удружења „Аусер“ из Монтегротта у Италији, коју већ 18 година различитим социјалним, културним, школским и болничким установама у Мостару пружа та хуманитарна удруга. Божо Ћорић, начелник Одјела друштвених дјелатности, Мирослав Ландека, савјетник за односе с јавношћу и Силвио Нардо, предсједник хуманитарне удруге „Аусер“ из Монтегротта, града пријатеља Мостара,

Детаљније...

Звонко Станић: Ограђујем се од става Емира Топуза

Zvonko Stanic

Замјеник предсједника синдиката упосленика Градске управе Мостара Звонко Станић изјавио је за Фену како се ограђује од става предсједника тога синдиката Емира Топуза, а који је како наводи Станић у своје особно име изнио негативан став на ранг листу намјештеника који се распоређују на радна мјеста по приједлогу комисије.

Детаљније...

Мишљење на начин и поступак распоређивања намјештеника унутар Градске управе Града Мостара, те утврђену листу прекобројних намјештеника

Emir Topuz

На основу Одлуке о утврђивању распореда и Листе прекобројних намјештеника Градске Управе Града Мостара бр.02-36-12658/10 од 22.11.2010.године, а након разматрања приједлога послодавца, Синдикални одбор је утврдио да је на радна мјеста унутар Градске управе Града Мостара распоређено 129 Хрвата, 98 Бошњака, 6 Срба и 7 Осталих, на основу чега даје сљедеће примједбе:

Детаљније...

Бајрамска честитка

У поводу Курбан Бајрама свим суграђанима исламске вјероисповијести у име Градске управе Мостара и своје особно, упућујем искрене честитке са жељом да га проведете у здрављу, миру и весељу.

Детаљније...

Приопчење

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић примио је данас у Градској управи Мостара Предрага Праштала, предсједника Еуропског покрета у Босни и Херцеговини. Тема разговора била је сурадња Еуропског покрета у БиХ и Града Мостара, а предсједник ЕП у БиХ Праштало је казао како цијенећи активности градоначелника и Градске управе Мостара не може се говорити о еуропеизацији босанскохерцеговачког друштва без Мостара.

Детаљније...

Приопћење

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић примио је данас у Градској управи Мостара у наступни посјет др. Салема Финнира, велепосланика Либије у Босни и Херцеговини. Велепосланик се интересирао о стању и политичким приликама у Мостару, а посебице је било ријечи о успостави господарске сурадње, могућем улагању братимљењу Мостара с једним од либијских градова

Детаљније...

Почела конференција о борби против сиромаштва и социјалне искључености

Ljubo Beslic

Филозофски факултет Свеучилишта у Мостару и Заклада "Марија Де Маттиас" из Загреба организатори су међународне знанствене конференције "Социјални рад и борба против сиромаштва и социјалне искључености - професионална усмјереност заштити и промицању људских права", која је јучер почела с радом у Мостару. Деканица Филозофског факултета др. Славица Јука казала је како је проблем сиромаштва и социјалне искључености константа за сувремени свијет, те да је јако важно да се о томе јавно говори на знанствен начин и да се тим проблемом треба професионално бавити.

Детаљније...

Јавни позив Комисије за планирање потреба развоја заједнице

Обавјештавамо јавност да је Град Мостар, путем Комисије за планирање потреба развоја заједнице, расписао јавни позив за грађане, удружења, невладине организације, интересне групе и све друге актере цивилног друштва да се укључе у процес планирања и развоја Града путем кандидирања приједлога развојних и инфраструктурних пројеката од значаја за Град Мостар.

Детаљније...

У Мостару отворене "Шантићеве вечери поезије"

У организацији Градске управе Мостара, Музеја "Херцеговина" и Српског просвјетно-културног друштва (СПКД) “Просвјета” Мостар, синоћ је отворена књижевна манифестација "Шантићеве вечери поезије". Ова, тридесет и седма по реду манифестација, започела је полагањем цвијећа на споменике мостарских пјесника: Алексе Шантића, Хамзе Хуме и Антуна Бранка Шимића.

Детаљније...

Градоначелник Бешлић на сахрани Богдана Богдановића

bec kremiranje

Представници политичког, културног и јавног живота Аустрије, као и дипломате из Србије и Босне и Херцеговине, и представници дијаспоре бивше Југославије, опростиле су се, у здању за кремирање на бечком Централном гробљу, од Богдановића, који је 18. липња преминуо у Бечу од посљедица срчаног удара у 87. години живота.

Детаљније...

Приопчење

Због извођења радова на санацији водоводне мреже као и реконструкцији колника, у сриједу 12. 5. 2010. године у времену од 08:00 сати, па до 22. 5.2010 доћи ће до потпуне обуставе промета у кружном току односно на Тргу хрватских великана из три правца:

Детаљније...

Изасланство Баден-Wуерттемберга у Мостару

Изасланство из њемачке покрајине Баден Wуерттемберг тијеком радног данашњег радног посјета Мостару разговарало је данас с федералним министром развоја, подузетништва и обрта Велимиром Кунићем, мостарским градоначелником Љубом Бешлићем и премијером Херцеговачко-неретванске жупаније Срећком Борасом.

Детаљније...