Захтјев за издавање потврде о кретању унутар ХНК/Ж

Стожер / Штаб цивилне заштите обавјештава грађане који су поднијели захтјев за издавање Потврде о кретању унутар ХНК/Ж, као и оне који намјеравају поднијети такав захтјев, да сви захтјеви који нису поднијети на прописаном обрасцу који има форму саме Потврде о кретању, неће бити разматрани. Такођер, због рестриктивности у издавање потврда о кретању, наређене од Стожера/Штаба цивилне заштите ХНК/Ж, неће се издавати потврде за више чланова једне обитељи већ само подноситељу захтјева. Разумљиво је да сваки појединац има своје разлоге због којих подноси захтјев али сматрамо да је јавни интерес изнад појединачних и да због тога неће бити позитивно ријешен сваки поднијети захтјев те позивамо грађане да имају разумијевање и сведу кретање на најмању могућу мјеру у складу с препорукама Стожера/Штаба цивилне заштите ХНК/Ж.

Детаљније...

Срећан и благословљен Ускрс

Свим грађанкама и грађанима Мостара и БиХ католичке вјероисповијести желим срећан и благословљен Ускрс! Радост Ускрса, који симболизира побједу живота над смрћу, свијетла над тамом, добра над злом, у времену када се суочавамо с пандемијом, нека нам буде додатна снага и вјера да можемо устрајати и побиједити ову недаћу која нас је задесила. Стога у овим данима који су пред нама будимо нада и подршка једни другима. Јер, Ускрс нас упућује на солидарност и љубав према ближњима, а универзална ускрсна порука нека нам буде нит водиља у овим временима.

Градоначелник

Лјубо Бешлић

Детаљније...

Кретање је омогућено уз важећу пропусницу/потврду

Кризни стожер/штаб ХНЖ/К донио је Одлуку о забрани кретања између градова и опћина унутар ХНЖ/К. Ипак, кретање је омогућено уз важећу пропусницу/потврду.Потврда мора бити овјерена и потписана од стране одговорне особе/послодавца и као таква вриједи код Заповиједи забране кретања грађана и напуштања мјеста пребивалишта на подручју Херцеговачко–неретванске жупаније/кантона. Преслику Потврде овјерене и потписане од стране одговорне особе односно послодавца потребно је доставити надлежној полицијској управи. Ова потврда односи се за правне и господарске субјекте. Сви они који се из приватних разлога морају кретати изван мјеста пребивалишта, изван Града Мостара, потврду издаје Стожер цивилне заштите Града Мостара. За пољопривреднике и произвођаче којима је потребна пропусница на дуже временско раздобље издат ће се на раздобље од 30 дана уз доставу на увид документације о ОПГ-у.Захтјев за издавање Потврде доставља се искључиво путем поште на адресу Град Мостар, Адема Бућа 19 или електронским путем на адресу: grad.protokol@mostar.ba i grad.prijemzahtjeva@mostar.ba .

Детаљније...

Заповијед надлежним градским инспекторима, Пчелари изузети од забране кретања,Заповијед о забрани кретања више од једне особе

На темељу чланка 108 и 141. точка 1) Закона о заштити и спашавању људи и материјалних добара од природних и других несрећа („Службене новине Федерације БиХ“ број: 39/03, 22/06 и 43/10), чланка 29. точке 2. Правилника о начину рада и функционирања стожера и повјереника цивилне заштите („Службене новине Федерације БиХ“ број: 77/06, 57/07 и 32/14) и чланка 16. Одлуке о организирању и функционирању заштите и спашавања на подручју Града Мостара („Службени гласник Града Мостара”, број 13/10) и Одлуке о проглашењу стања несреће узроковане појавом коронавируса (ЦОВИД 19) на подручју Града Мостара, број 02-46-3/20, Стожер цивилне заштите Града Мостара на изванредној телефонској сједници одржаној, дана 8. травња/априла 2020. године, доноси

Детаљније...

Мобилна апликација цивилне заштите Града Мостара

У суставу Цивилне заштите Града Мостара интегрирана је мобилна апликација Град Мостар на којој можете пратити вијести и приопћења са службених и релевантних извора информација. Осим редовних вијести са службених извора информација, на апликацији Град Мостар можете пратити и редовне извјештаје о броју обољелих од коронавируса (ЦОВИД-19) у БиХ, Федерацији и ХНЖ/К-у. Ту је и именик с телефонским бројевима градских служби, цивилне заштите, полиције, ватрогасаца те цјелокупан именик телефонских бројева домова здравља у Мостару и дежурних лијечника.[нбсп]Преко апликације Град Мостар пратите уживо тисковне конференције Владе ХНЖ/К и Жупанијског стожера/штаба цивилне заштите.

Апликација је, до сада, инсталирана на више од 2500 мобилних уређаја. У тражилицу Гоогле Плаy трговине укуцајте Град Мостар те је инсталирајте уз пар кликова.

Детаљније...

Комунални отпад уклоњен с привремене депоније

Током посљедње блокаде мостарске Депоније, радници ЈП Паркови привремено су одлагали комунални отпад на простору гаража њиховог подузећа. Ових дана, како је казао Драган Крталић, директор ЈП „Паркови“, сав отпад који је привремено био одложен у кругу ЈП „Паркови“ Мостар у јужном дијелу града, одвезен је и прописно депониран на регионалном центру за господарење отпадом Уборак – Буђевци у Мостару. Све активности на одвозу комуналног отпада, поред редовних које обављају сваког дана, обавили су упосленици ЈП „Паркови“ Мостар, а како је данас потврдио директор Крталић цијели простор на којем је био одложен комунални отпад је дезинфициран и дератизиран.


Извор: Стожер/Штаб ЦЗ ГМ

Детаљније...

Одлуку о организацији рада Писарнице и Шалтер сале, подручних и мјесних уреда

На основу члан 43. Статута Града Мостара (“Градски службени гласник Града Мостара”, број 4/04 и „Службени гласник Града Мостара“, број 8/09 и 15/10), Одлуке о проглашењу стања несреће узроковане појавом корона вируса (ЦОВИД 19) на подручју Града Мостара број: 02-46-3/20 од 17.03.2020 и Обавијести за упосленике Градске управе Града Мостара од дана 17.03.2020 године, Градоначелник Града Мостара доноси:

Детаљније...

Služba za zdravstvenu zaštitu zuba i usta

Poštovani pacijenti, rad zubozdravstvene Službe se obavlja samo u centralnoj zgradi Doma zdravlja Mostar.Dežurni timovi su raspoređeni u tijeku 24 sata za sve pacijente. Isključivo se primaju pacijenti s bolom, traumom ili krvarenjem. Pacijenti nas mogu kontaktirati u periodu od 07.00h do 14.00h na brojeve telefona: Za naše male pacijente 036/335-517 Za odrasle pacijente 036/335-516 Hitna stomatološka služba je dežurna od 14.00h do 08.00.h, a nedjeljom 24 sata. Telefonski broj Hitne stomatološke službe: 036/335-512 036/335-513

Izvor: Dom zdravlja Mostar

Детаљније...

Javni apel građanima

Na temelju članka 108 i 141. tačka 1) Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi  i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća („Službene novine Federacije BiH“ broj: 39/03, 22/06 i 43/10), članka 29. točke 2. Pravilnika o načinu rada i funkcioniranja stožera i povjerenika civilne zaštite („Službene novine Federacije BiH“ broj: 77/06, 57/07 i 32/14) i članka 16. Odluke o organiziranju i funkcioniranju zaštite i spašavanja na području Grada Mostara („Službeni glasnik Grada Mostara”, broj 13/10) i Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Grada Mostara, broj 02-46-3/20, Štab/Stožer civilne zaštite Grada Mostara na izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj, dana 22. ožujka/marta 2020. godine, upućuje

Детаљније...

З а п о в и ј е д и / н а р е д б е

На темељу чланка 108 и 141. тачка 1) Закона о заштити и спашавању људи[нбсп] и материјалних добара од природних и других несрећа („Службене новине Федерације БиХ“ број: 39/03, 22/06 и 43/10), чланка 29. точке 2. Правилника о начину рада и функционирања стожера и повјереника цивилне заштите („Службене новине Федерације БиХ“ број: 77/06, 57/07 и 32/14) и чланка 16. Одлуке о организирању и функционирању заштите и спашавања на подручју Града Мостара („Службени гласник Града Мостара”, број 13/10) и Одлуке о проглашењу стања несреће узроковане појавом коронавируса (ЦОВИД 19) на подручју Града Мостара, број 02-46-3/20, Штаб/Стожер цивилне заштите Града Мостара на изванредној телефонској сједници одржаној, дана 2. травња/априла 2020. године, доноси:

Детаљније...

Одређен изолаториј за смјештај

Према заповиједи/наредби Стожера/Штаба цивилне заштите Града Мостара одређен је изолаториј за смјештај лакше и средње-тешко обољеле особе од коронавируса (ЦОВИД-19). Ради се о објекту Полицијске академије – камп Родоч с капацитетом од 100 кревета.
Стожер / Штаб ЦЗ ГМ

Детаљније...

З а п о в и ј е д и / н а р е д б е - продужење важења

На темељу чланка 108 и 141. тачка 1) Закона о заштити и спашавању људи[нбсп] и материјалних добара од природних и других несрећа („Службене новине Федерације БиХ“ број: 39/03, 22/06 и 43/10), чланка 29. точке 2. Правилника о начину рада и функционирања стожера и повјереника цивилне заштите („Службене новине Федерације БиХ“ број: 77/06, 57/07 и 32/14) и чланка 16. Одлуке о организирању и функционирању заштите и спашавања на подручју Града Мостара („Службени гласник Града Мостара”, број 13/10) и Одлуке о проглашењу стања несреће узроковане појавом коронавируса (ЦОВИД 19) на подручју Града Мостара, број 02-46-3/20, Стожер цивилне заштите Града Мостара на изванредној телефонској сједници одржаној, дана 30. ожујка/марта 2020. године, доноси:

Детаљније...

Саопћење о извршеној дезинфекцији јавних површина на подручју Града Мостара

Наредбом Штаба Цивилне заштите Града Мостар број:02-40-6/2020 од 19. марта 2020. године, Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Мостар у сарадњи са комуналним предузећима[нбсп] Града Мостара: ЈП „Комос“ д.д. Мостар-у стечају, ЈП „Паркови“ доо Мостар, ЈП Комунално доо Мостар, ХП Инвестинг доо , Професионална ватрогасна јединица Мостар извршили су дезинфекцију јавних површина у Граду Мостару. Дезинфекција је обављана машински-цистернама, а у дијеловима града гдје није то у могућности вршена је ручно са атомизерима. Дезинфекција је рађена од 19.03. до 29.03.2020. године. Том приликом ЈП „Комос“ д.д. Мостар-у стечају, ЈП Комунално доо Мостар, ХП Инвестинг доо , вршили су дезинфекцију градског подручја источно од Булевара, те подручја приградских насеља (Доњи Врањевићи, Подвележје, Опине, Гнојнице, Врапчићи, Бијело поље, Дрежница,Буна-Подпетак, Губавица, Пијесци...

Детаљније...

Preporučuje se svim ukućanima koji su u obitelji imali zaraženog

Na temelju članka 108 i 141. tačka 1) Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi  i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća („Službene novine Federacije BiH“ broj: 39/03, 22/06 i 43/10), članka 29. točke 2. Pravilnika o načinu rada i funkcioniranja stožera i povjerenika civilne zaštite („Službene novine Federacije BiH“ broj: 77/06, 57/07 i 32/14) i članka 16. Odluke o organiziranju i funkcioniranju zaštite i spašavanja na području Grada Mostara („Službeni glasnik Grada Mostara”, broj 13/10) i Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Grada Mostara, broj 02-46-3/20, Stožer civilne zaštite Grada Mostara na izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj, dana 27. ožujka/marta 2020. godine, donosi

Детаљније...

Grad Mostar odgađa provođenje postupka za upis u prvi razred osnovne škole

Grad Mostar donio je odluku o Odgodi provođenja postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta/učenika radi upisa u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2020./2021, a koji se trebao provesti u travnju/aprilu 2020. godine. Zbog provođenja preventivnih zaštitnih aktivnosti od moguće zaraze koronavirusom, do daljnjega obustavljaju su sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole u osnovnim školama i zdravstvenim ustanovama na području Grada Mostara u kojima se provodi postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta/učenika radi upisa u I. razred osnovne škole. O novom terminu provođenja postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta/učenika radi upisa u I. razred osnovne škole roditelji i javnost bit će pravodobno informisani.

 

Детаљније...

Заповиједа/Наређује се Црвеном Крижу/Крсту Града Мостара

На темељу чланка 108 и 141. тачка 1) Закона о заштити и спашавању људи[нбсп] и материјалних добара од природних и других несрећа („Службене новине Федерације БиХ“ број: 39/03, 22/06 и 43/10), чланка 29. точке 2. Правилника о начину рада и функционирања стожера и повјереника цивилне заштите („Службене новине Федерације БиХ“ број: 77/06, 57/07 и 32/14) и чланка 16. Одлуке о организирању и функционирању заштите и спашавања на подручју Града Мостара („Службени гласник Града Мостара”, број 13/10) и Одлуке о проглашењу стања несреће узроковане појавом коронавируса (ЦОВИД 19) на подручју Града Мостара, број 02-46-3/20, Штаб/Стожер цивилне заштите Града Мостара на изванредној телефонској сједници одржаној, дана 24. ожујка/марта 2020. године, доноси

Детаљније...

Upute za provođenje zapovijedi broj 02-40/13/2020 od 22.3.2020

O zapovjedi /naredbi  zabrane kretanja građana na području Grada Mostara od 18,00 do 5,00 sati

  1. Zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na  području Grada Mostara , kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama, njihov poslodavac izdaje ovjerenu potvrdu o kretanju na području Grada Mostara , a tko nije uposlen a ima potrebu da se kreće u vrijeme zabrane kretanja, potvrdu o kretanju izdaje MUP HNŽ/K - Policijska uprava Mostar.

Služba civilne zaštite Grada Mostara

http://www.upravaczvhnz-k.ba/hr/novosti/potvrda-o-kretanju-i-upute

Детаљније...

З А П О В И Ј Е Д / Н А Р Е Д Б А

На темељу чланка 108 и 141. тачка 1) Закона о заштити и спашавању људи[нбсп] и материјалних добара од природних и других несрећа („Службене новине Федерације БиХ“ број: 39/03, 22/06 и 43/10), чланка 29. точке 2. Правилника о начину рада и функционирања стожера и повјереника цивилне заштите („Службене новине Федерације БиХ“ број: 77/06, 57/07 и 32/14) и чланка 16. Одлуке о организирању и функционирању заштите и спашавања на подручју Града Мостара („Службени гласник Града Мостара”, број 13/10) и Одлуке о проглашењу стања несреће узроковане појавом коронавируса (ЦОВИД 19) на подручју Града Мостара, број 02-46-3/20, Штаб/Стожер цивилне заштите Града Мостара на изванредној телефонској сједници одржаној, дана 23. ожујка/марта 2020. године, доноси

Детаљније...

П о з и в 3 а с а р а д њ у

Позивам свe суграђанкe и суграђанe да сe СТРОГО придржавају упута, мјeра и прeпорука надлeжних eпидeмиолога, свих здравствeних служби, Стожeра цивилнe заштитe Града Мостара, ХНЖ-e, ФБиХ и других надлeжних органа. Останитe у кући, сачувајтe сeбe и другe и поштујтe свe што вам надлeжни органи кажу. Имајтe повјeрeњe у наш здравствeни сустав и нашe стручнe и одговорнe здравствeнe дјeлатникe. Помозимо им слушајући упутства. Ово јe борба свих нас и нeопходно јe да сви дамо свој конкрeтан допринос. Сви морамо поштовати јасна правила, морамо најозбиљнијe шватити ову ситуацију и спријeчити ширeњe вируса. У супротном ако сe нe будeмо придржавали упута онда ситуација сe можe знатно

Детаљније...

З А П О В И Ј Е Д /Н А Р Е Д Б У

На темељу чланка 108 и 141. тачка 1) Закона о заштити и спашавању људи[нбсп] и материјалних добара од природних и других несрећа („Службене новине Федерације БиХ“ број: 39/03, 22/06 и 43/10), чланка 29. точке 2. Правилника о начину рада и функционирања стожера и повјереника цивилне заштите („Службене новине Федерације БиХ“ број: 77/06, 57/07 и 32/14) и чланка 16. Одлуке о организирању и функционирању заштите и спашавања на подручју Града Мостара („Службени гласник Града Мостара”, број 13/10) и Одлуке о проглашењу стања несреће узроковане појавом коронавируса (ЦОВИД 19) на подручју Града Мостара број:02-46-3/20 од 17.03. 2020 године, Стожер цивилне заштите Града Мостара  д о н о с и

Детаљније...