GRADSKI ODJELI

Mostar je postao prvi bosanskohercegovački grad u kome je Rumunjska otvorila počasni konzulat.

Počasni konzulat na prigodnoj su svečanosti otvorili rumunjski veleposlanik u BiH Anton Pacuretu, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Marija Buhač i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

- Ovo je povijesni trenutak za naše dvije zemlje s obzirom da je počasni konzulat u Mostaru prvi rumunjski počasni konzulat u BiH i nadam se kako će on poslužiti kao primjer za druge konzulate u drugim dijelovima zemlje - kazao je tom prigodom veleposlanik Pacuretu.

Po njegovim riječima, zadaća počasnog konzulata je osnažiti veze između dviju zemalja, kako u oblasti ekonomije, tako i u kulturi, turizmu i drugim poljima.

- Proteklih godina bilježimo porast zanimanja rumunjskih poduzetnika za širenje poslovanja u ovoj regiji, kao i povećan interes rumunjskih turista za Mostar i njegovo fascinantno kulturno-povijesno naslijeđe. Otvaranje ovog konzulata dokazuje našu namjeru da idemo dalje tim putem, da širimo našu suradnju, trgovinu, obrazovanje, kulturu i turizam - kazao je rumunjski veleposlanik.

On je zahvalio Davorinu Vidačkoviću, izvršnom direktor kompanije GUMA M, generalnog uvoznika Dacia vozila, koji je prihvatio dužnost počasnog konzula.

Predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač kazala je kako je Rumunjska velikim i značajnim projektima u Bosni i Hercegovini pokazala svoje prijateljske namjere prema našoj zemlji.

- BiH i Rumunjska nasljeđuju zajedničke društvene, političke i druge sličnosti. U tom kontekstu, uvjerena sam da će ovaj konzulat biti dodatna most koji će osnažiti naše veze. Rumunjska je već prošla europski put i nadam se da će Bosna i Hercegovina dobiti podršku na putu koji nas tek očekuje kroz razmjenu rumunjskih znanja i iskustava - kazala je Buhač.

Rumunjska je već podržala nekoliko društveno korisnih projekata u Mostaru, a ta suradnja nastavit će se kroz realizaciju novog projekta: renoviranje parka u Franjevačkoj ulici, kazao je gradonačelnik Kordić.

- Mi smo jako počašćeni i na tom vam od srca hvala. Naša suradnja ne počinje ovim, ona je krenula davno, ovo danas je nova dimenzija u našim odnosima. Prijateljstvo koje imamo s Rumunjskom je fantastično i dalje ćemo tako nastaviti, zahvaljujući veleposlaniku koji je pokazao veliko srce i otvorenost prema Mostaru - poručio je mostarski gradonačelnik.

Javna ustanova Osnovna škola Gnojnice, Super eko škola, je organizator događaja povodom Dana Planete Zemlje, 22. aprila 2024. godine pod nazivom " Volim i čuvam Planetu".

U programu obilježavanja učestvovat će deset osnovnih škola:

Osnovna škola Gnojnice, Prva osnovna škola Stolac, Osnovna škola Čapljina, Osnovna škola Blagaj, Osnovna škola Vrapčići, Osnovna škola Bijelo Polje, Osnovna škola Mujaga Komadina, VI osnovna škola , IV osnovna škola i Osnovna škola "Omer Maksumić" Podveležje.

U sklopu programa učešće će uzeti i Novi val Blagaj.

Učenici pomenutih škola će imati priliku učestvovati u likovnoj radionici, ekološkom kvizu i sadnji biljaka.

Najuspješniji učenici će dobiti prigodne poklone, a za sve škole učesnice bit će uručene zahvalnice.
Škole učesnice od naših sponzora dobijaju i biljke koje će posaditi u svojim školama.

Sponzori događaja su:
- Odjel za privredu, komunalno i inspekcijske poslove Grada Mostara,
- J.P. Komunalno Mostar,
- ZK Office,
- Motel & Restoran Malta Mostar.

 

Cilj navedenog događaja je da našoj djeci ukažemo na važnost očuvanja Planete Zemlje, da vole i cijene prirodu koju imaju i da je čuvaju za naredne naraštaje!

Podsjetimo, 2022. godine u okviru projekta ” Misli o prirodi” koji implementira Centar za promociju civilnog društva OŠ “Gnojnice” dodijeljen je status “Super eko škola”

Na osnovu Evaluacijskog izvještaja u postupku certifikacije, uvidom u dokumetaciju, posjetama školi i svim aktivnostima koje su obuhvatale cetifikaciju, ova škola dobila je 85 bodova od mogućih 100 i na taj način su dobili certifikat i status : SUPER EKO ŠKOLA, što znači da su otvoreni za saradnju, prepoznatljivi po svom eko angažmanu i implementiraju najbolje prakse za očuvanje životne sredine.

 

U Gradskoj vijećnici potpisan je Memorandum o prijateljstvu i suradnji Grada Mostara i Općine Nikšić.

Memorandum su potpisali gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić i predsjednik Skupštine Općine Nikšić Nemanja Vuković, a on ima za cilj jačati prijateljstvo i unaprijediti međusobnu suradnju na svim područjima od interesa za stanovnike Grada Mostara i Općine Nikšić.

Tom prigodom Kordić je kazao kako je današnje potpisivanje Memoranduma prvi korak u intenziviranju dosadašnje suradnje između Mostara i Nikšića, koji će, kako se nada, rezultirati bratimljenjem dva grada.

Po njegovim riječima, Grad Mostar već odavno ima poprilično dobru suradnju u raznim segmentima sa svim crnogorskim općinama.

- U prošlosti smo jako puno surađivali s Kotorom, Barom, Herceg Novim i općinama u Crnoj Gori. Zadnje tri godine smo intenzivirali suradnju s gradovima u okruženju kroz različite trilateralne projekte iz IPA fondova i tu nam je pomoglo partnerstvo i suradnja s gradovima iz Republike Hrvatske, kao predstavnice EU, i Crne Gore koja je na putu ka EU - kazao je Kordić.

Današnje potpisivanje Memoranduma samo je jedan nastavak bolje i intenzivnije suradnje na različitim projektima privlačenja sredstava iz EU i tu će nam sigurno Nikšić kao partner jako puno značiti, poručio je Kordić

U izjavi medijima Vuković je kazao kako je današnje potpisivanje Memoranduma temelj za stvaranje budućih veza i poveznica gdje ''možemo zajedno osim građenja prijateljstva i mostova, surađivati na projektima, na kulturnoj i gospodarskoj razmjeni odnosno možemo surađivati na više polja jer Mostar i Nikšić imaju dosta sličnosti''.

Vuković također smatra kako će ovaj Memorandum biti dobra polazna osnova za uspostavljanje dobre i kvalitetne suradnje između Mostara i Nikšića,a najavio je da će u najskorijem roku inicirati sporazum o bratimljenju.

Naveo je kako su u proteklom razdoblju uložili dosta truda i vremena na stvaranje suradnje s gradovima u regiji. Pa je tako istaknuo kako imaju jako dobru suradnju s Trebinjem, Istočnim Sarajevom, Bilećom i Zenicom, kao i gradovima i općinama u regiji.

- Siguran sam da će i suradnja s Gradom Mostarom biti na korist svih žitelja i građana Mostara i Nikšića i da ćemo kroz projekte utjecati na poboljšanje kvalitete života naših građana – poručio je Vuković.

 

Na osnovu člana 43. Statuta Grada Mostara ("Gradski službeni glasnik Grada Mostara" broj 4/04, "Službeni glasnik Grada Mostara", br. 8/09) člana 64. stav (1) točka b), člana 70. stavovi (1), (3) i (6) Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik BiH", br.39/14, 59/22) (Zakon), Gradonačelnik Grada Mostara donosi Odluku o izmjeni Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je u utorak otvorio Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru koji je po 25. put ugostio gospodarstvenike iz regije i svijeta, kao i brojne regionalne državnike i goste.

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak u svom je obraćanju kazala kako Međunarodni sajam gospodarstva, jedan od najprepoznatljivijih simbola Mostara i Hercegovine, treba biti pokretač gospodarskog razvoja Bosne i Hercegovine.

- U narednih pet sajamskih dana bit će upriličeno mnoštvo korisnih poslovnih i stručnih konferencija, tematskih skupova, okruglih stolova i niz drugih značajnih zbivanja. Napose smo ponosni što za partnera imamo susjednu Republiku Hrvatsku koja je od početka Sajma u Mostaru i Hercegovini naš najpouzdaniji partner. Mnoge hrvatske tvrtke su ulazak na bh. tržište trasirale upravo kroz ovu izložbu - kazala je Bošnjak.

Ona je zahvalila hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću što se ovogodišnji sajam održava u ozračju otvaranja pristupnih pregovora BiH s Europskom uniju što će, kako je rekla, imati ogromne pozitivne učinke na bh. gospodarstvo i život uopće.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić podvukao je da se ovogodišnji Sajam gospodarstva, koji slavi 25. obljetnicu, održava u trenutku kada je Bosna i Hercegovina od Europske unije dobila zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora. Dodao je kako na tom putu očekuje pomoć prijatelja, napose onih koji imaju iskustva i znanja.

- Hvala našem prijatelju premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću što je i ovoga puta svojim dolaskom potvrdio da BiH nema većeg zagovaratelja od Republike Hrvatske na europskom putu – rekao je Kordić.

Zahvalio je i prijateljima iz Srbije, na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koji je jučer u Mostar sletio prvim letom izravno iz Beograda.

- Uz četiri središta: Zagreb, Rim, Muenchen i Beograd, Mostar sada postaje povezan s Europom i cijelim svijetom, a to nam stvara pretpostavke da Međunarodna zračna luka Mostar bude snažan pokretač razvoja Mostara i Hercegovine – dodao je mostarski gradonačelnik.

Kordić je istaknuo kako je Mostar danas u brojnim segmentima primjer i predvodnik pozitivnih procesa u Bosni i Hercegovini.

- Mi želimo biti predvodnici BiH na europskom putu, biti otvoreni grad i promovirati ga i pozicionirati kao mjesto u koje se isplati investirati. Uz političku stabilnost, zakonska rješenja koja će poticati dolazak kapitala, uz bogatu kulturnu i povijesnu baštinu, prirodne ljepote i zemljopisni položaj te vrijedne i kreativne ljudi, našu nacionalnu različitost kao našu prednost i bogatstvo, smatram da u tome možemo uspjeti - zaključio je Kordić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić također se u svom govoru osvrnu na otvaranje zračne linije između Beograda i Mostara.

- Neće to lako ići, ali siguran sam da će za godinu ili dvije to biti jedna od najboljih linija koju će Hercegovina imati sa svijetom, ali jednako važna linija za Srbiju i Beograd – kazao je.

Istaknuo je kako je Međunarodni sajam gospodarstva Mostar tradicionalno dobro mjesto na kojem lideri regije mogu razgovarati o svim temama.

- Imao sam kratak razgovor s premijerom Plenkovićem i on mi je ukazao na jednu stvar, neću da govorim o našim primjedbama prema drugim (kojih ima mnogo), ja ću govoriti što su primjedbe na naš račun i pokušat ćemo ono što je normalno i razumno ispraviti i popraviti, iako ja nisam imao takvu vijest, da su napadnuti neki hrvatski novinari u Pančevu. To je nedopustivo i nigdje u regiji se ne smije takvo što događati – kazao je Vučić.

Pozvao je na više dijaloga te jaču ekonomsku suradnju.

- Nadam se da ćemo imati više iskrenosti jedni prema drugima jer vjerujem da zajednički možemo živjeti i napredovati još brže, jer nismo lošiji od svih drugih koji bi, na kraju krajeva, da nam budu tutori i mentori. Uvjeren sam da možemo puno toga zajednički uraditi u narednom periodu i pozivam sve kompanije iz Srbije da surađuju s partnerima iza Bosne i Hercegovine, iz oba entiteta, s Hrvatskom, da nastavimo uvećavati našu trgovinsku razmjenu jer to može koristiti jednima i drugima - poručio je predsjednik Srbije.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto rekla je kako je Sajam gospodarstva postao brend Mostara, ali i snažni pokretač, kako ekonomskog razvoja Mostara, tako cijele Bosne i Hercegovine, pa i regije.

Dodala je da partnerstvo s Republikom Hrvatskom nije izraz samo dobrih političkih odnosa i snažne gospodarske povezanosti, već je zapravo potvrda zajedničke težnje da se „kroz razmjenu znanja i iskustava dodatno osnaži suradnja dviju zemalja“.

- Naravno, jačanje naše suradnje i sa zemljama regije također je od iznimne važnosti za međusobne odnose. Potvrda toga svakako jeste jačanje i otvaranje redovne avionske linije koju smo jučer službeno otvorili između Beograda i Mostara što predstavlja, ne samo povećanje mobilnosti, nego je i simbol vizije u kojoj granice postaju sve manje važne, a suradnja i zajedništvo su zapravo ključni za napredak - rekla je Krišto.

Iskoristila je priliku naglasiti kako su u proteklih nešto više od godinu dana, zahvaljujući politici dijaloga i konsenzusa, napravljeni značajni iskoraci u radu bh. institucija što je rezultiralo otvaranje pregovora BiH s EU.

- Time smo otvorili novo poglavlje europske budućnosti, ali stvorili smo i pretpostavke za ekonomski napredak naše zemlje. Uvjerena sam da ćemo nastaviti reformski proces uz međusobno uvažavanje i dijalog, u interesu opstojnosti, sigurnosti i europske budućnosti BiH, države jednakopravnih konstitutivnih naroda i svih drugih koji u njoj žive - rekla je predsjedateljica Vijeća ministara BiH.

Nedopustivo je vođenje „alibi politike“, dodala je, naglasivši da domaći politički akteri moraju preuzeti odgovornost i donositi odluke kroz institucije i tijela vlasti u BiH, poštujući ustavnu strukturu i nadležnosti svih razina.

- Neka i ovaj sajam bude inspiracija i poticaj za sve nas da u svijetu koji se neprestano mijenja ostanemo otvoreni za nove ideje koje nam se pružaju, iskoristimo prilike i nastavimo zajedno raditi na stvaranju sinergije koja će nas sve voditi ka prosperitetnoj budućnosti - zaključila je Krišto.

Sajam je otvorio hrvatski premijer Andrej Plenković koji je tom prigodom kazao kako prisustvo brojnih hrvatskih tvrtki na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru pokazuje blisku povezanost Hrvatske i BiH koja se, u gospodarskom smislu, najbolje manifestira na Mostarskom sajmu.

Po njegovim riječima, trgovinska razmjena između dvije zemlje prošle godine bila je nešto manja od 4 milijarde eura.

- BiH je među prvih pet izvoznih tržišta za Republiku Hrvatsku i druga zemlja po investicijama hrvatskih firmi. Isprepletenost i povezanost naših dviju država, geografska i svaka druga, je takva da praktično nema važnog prometnog pravca, a da nije vezan za naše dvije države i stoga želim da se što prije izdefiniraju preostali dijelovi koridora Vc koji će od Budimpešte, preko Osijeka pa do Ploča, povezati naše dvije zemlje kroz taj europski pravac - kazao je Plenković.

Hrvatski se premijer osvrnuo i na projekt Južne plinske interkonekcije.

- Želimo da taj strateški, energetski projekt, ugleda svjetlo dana. Hrvatska je spremna financijski ga podržati i zato želimo da se unutar BiH postigne dogovor, koji će uvažiti strateške interese svih, a posebice Federacije i hrvatskog naroda unutar Federacije BiH - poručio je Plenković.

Plenković je svim političkim akterima i svim građanima BiH čestitao dobivanje zelenog svjetla za otvaranje pristupnih pregovora s Europskom unijom.

- Značaj te odluke je dalekosežan. On definira reformski put i budućnost BiH, europski put sva tri konstitutivna naroda i svih građana u BiH i meni je iznimno drago što se to dogodilo na temelju vaših zasluga, na temelju provedenih reformi, na temelju napora koje ste učinili u proteklih godinu dana. Ta dinamika je toliko važna i dobra, i želim da je zadržite, da krenete u velike zahtjevne, reformske i transformativne procese za cijelu zemlju – kazao je hrvatski premijer.

Istaknuo je da je isti reformski put u proteklih 20 godina prošla Republika Hrvatska.

- Svjesni smo koliko je taj put zahtjevan, ali u konačnici iznimno koristan, i za jačanje pravnoga sustava, i za jačanje gospodarstva, usvajanje temeljnih, ali i univerzalnih vrijednosti na kojima europski projekt počiva - kazao je Plenković, dodavši kako će BiH na tom putu imati ogromnu podršku Republike Hrvatske.

Po njegovim riječima, vrata proširenja EU su ponovno otvorena i BiH sada mora sustići druge zemlje koje su otišle dalje.

 

Na temelju članka 64. stavak (1) točka b), članka 70. st. 1., 3. i 6. Zakona o javnim nabavama ("Službeni glasnik BiH", broj 39/14 i 59/22), članka 6. Pravilnika o postupku izravnog sporazuma za nabavu roba, usluga i radova u jedinstvenom organu uprave Grada Mostara ("Službeni glasnik Grada Mostara" broj: 2/15 i 5/18) i članka 43. Statuta Grada Mostara ("Gradski službeni glasnik Grada Mostara" broj 4/04. "Službeni glasnik Grada Mostara" broj 8/09 i 15/10), gradonačelnik Grada Mostara donosi Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku izravnog sporazuma.

 

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na mostarsku Zračnu luku čime je obilježeno uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara.

Vučića, koji će boraviti u dvodnevnoj posjeti BiH gdje će prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, dočekali su predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i premijerka HNŽ-a Marija Buhač.

Direktnu avioliniju između Beograda i Mostara uspostavila je kompanija "Air Serbia".

Avioni "embraer 175" će do Mostara letjeti tri puta tjedno – ponedjeljkom, petkom i nedjeljom, let će trajati 50 minuta, a cijena povratne karte kreće se po cijeni od 104 eura.

Ugovor između Grada Mostara, kompanije Air Serbia i mostarske Zračne luke potpisan je 2. veljače u mostarskoj Gradskoj vijećnici čime je ta linija obnovljena nakon više od 30 godina.

 

 

Festival japanske trešnje "Sakura" održan je u nedjelju ispred mostarske Kosače, a u sklopu njega upriličena je i japanska čajna ceremonija te sadnja stabla japanske trešnje u parku Zrinjevac.

Uz domaćina, gradonačelnika Mostara Marija Kordića, festivalu su prisustvovali i predsjednica organizacije "IPIL IPIL no KAI" Toshiko Ito te rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Narine Sahakyan.

Mostarski gradonačelnik podsjetio je kako priča o japanskoj trešnji u Mostaru traje već 18 godina te da je ovo prvi put da se Festival japanske trešnje obilježava u Gradu na Neretvi.

- Ovo je jedna posebna priča u Japanu, gdje mjesec dana traje Festival japanske trešnje i njima to jako puno znači. Tu finu priču jednim dijelom želimo prikazati i građanima Mostara. Nadam se da će ovo biti početak jedne lijepe tradicije, da se svake godine u isto ili slično vrijeme okupimo i uživamo u cvjetovima japanske trešnje - naglasio je Kordić.

Dodao je kako saradnje Vlade Japana i Grada Mostara datira još od davnih 2000. godina, kada je japanska vlada Mostaru poklonika autobuse te značajna sredstva za zdravstveni sistem.

Bojan Spasojević iz Gradske uprave Mostara naglasio je kako na projektu promocije, sadnje i distribucije japanskih trešanja u Mostaru radi već 16 godina zajedno s organizacijom "IPIL IPIL no KAI".

- One za Japance imaju preveliku tradicionalnu vrijednost. Od šestog stoljeća postoji tradicija "Hanami" koju prakticiraju u Japanu, a ona se sastoji u gledanju cvjetova i zapažanju njihove ljepote i prolaznosti. Japanske trešnje u Mostaru prvi su put posađene 2006. godine, a po japanskom vjerovanju, svaka opala latica donosi mir na zemlju, tako da broj latica koji opadne u toku jedne godine je neki ekvivalent tome. Na području Mostara zasadili smo 220 japanskih trešanja - istaknuo je Spasojević.

Učesnike događaja pozdravila je i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Narine Sahakyan, koja je kazala kako joj je drago što prisustvuje festivalu koji slavi život i koji održava japansku kulturnu tradiciju.

- Želim svima vama da uživate danas u ovom događaju, u ovom lijepom cvijeću i da provedete prekrasan proljetni dan slaveći život - poručila je Sahakyan.

Na festivalu su dodijeljene i zahvalnice za promociju japanske kulture i podršku širenju japanske trešnje sakura na području Mostara te nagrada učenicima osnovnih škola za natjecanje u crtanju.

Upriličena je i japanska ceremonija pripremanja čaja te zajednička sadnja stabla japanske trešnje u parku Zrinjevac.

Zanimljiv i raznovrstan program festivala svojim nastupima obogatili su i Hrvatska limena glazba te Mostarske mažoretkinje.

U subotu 13. travnja bit će pušten dvosmjerni promet u Ulici kralja Petra Krešimira IV u Mostaru.

Pozivaju se građani koji su parkirali svoja vozila u jednoj od prometnih traka da ista uklone u što skorijem roku.

Radovi na postavljanju završnog habajućeg sloja asfalta započeli su u četvrtak 4. travnja, a okončanjem istih bit će i završen jedan od najzahtjevnijih projekata, čija je vrijednost oko 935 tisuća KM.

Na osnovu člana 45. Statuta Turističke zajednice Grada Mostara, člana 9. Pravilnika o radu Turističke zajednice Grada Mostara, Odluke V.D. direktorice Turističke zajednice Grada Mostara broj: 01-30-35/24-1 od 02.04.2024, i Odluke Turističkog vijeća Turističke Zajednice Grada Mostara broj: 06-30-36/24-1 od 08.04.2024 Turistička zajednica Grada Mostara objavljuje

JAVNI KONKURS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS JEDNOG RADNIKA NA NEODREĐENO VRIJEME

I. NAZIV POZICIJE

1. Stručni saradnik za razvoj turizma, marketing i promociju.

II. OPIS POZICIJE

• Razvija inicijalne ideje u cilju dodatnog unapređenja rada Zajednice, unapređenja ponude i promocije Zajednice i same turističke ponude koju zastupa,
• Razvija nove ponude u kratkoročnom, srednjoročnom i dugoročnom razvojnom periodu,
• Predlaže turističke strategije u cilju unapređenja ponude i razvoj turizma,
• Učestuje u planiranju marketinških aktivnosti,
• Prati tokove u razvoju turizma,
• Osmišljava i inovira organizaciju sajmova manifestacija,
• Priprema marketing plan i plan promocije Zajednice,
• Informiše javnost u vezi sa marketingom, promotivnim i ostalim aktivnostima Zajednice,
• Priprema i unapređuje propagandni materijal,
• Učestvuje u pripremi i organizovanju press konferencija, brifinga i drugih oblika prezentacije rada i poslovanja Zajednice,
• Obavlja i druge poslove po nalogu pretpostavljenog.
Mjesto rada: sjedište Turističke zajednice Grada Mostara, BNR 15, Grad Mostar,
Radno vrijeme: 37,5 sati sedmično, radno vrijeme u jednoj smjeni,
Naznaka o trajanju probnog rada: Obavezan probni rad u trajanju od 3 (tri) mjeseca.

III. USLOVI ZA KANDIDATE

A. Opšti uslovi:
• da je državljanin Bosne i Hercegovine (dokaz: uvjerenje o državljanstvu ne starije od 6 mjeseci),
• da je stariji od 18 godina (dokaz: rodni list),
• da nije otpušten iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini u periodu od 3 godine prije objavljivanja ovog konkursa (dokaz: potpisana izjava kandidata ovjerena od nadležnog organa),
• da se na kandidata ne odnosi član IX.1. Ustava Bosne i Hercegovine, odnosno da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, (dokaz: potpisana izjava kandidata ovjerena od nadležnog organa),
• da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (dokaz: uvjerenje od nadležnog suda),
• da nema privatni finansijski interes u Zajednici (dokaz: potpisana izjava kandidata ovjerena od nadležnog organa).

B. Posebni uslovi:

• VSS, VII stepen stručne spreme – društvenog, tehničkog ili prirodnomatematičke struke, odnosno visoko obrazovanje najmanje I obrazovnog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja (minimalno 180 ECTS bodova) društvene, tehničke ili prirodnomatematičke struke
• najmanje 1 godina radnog staža nakon sticanja stručne spreme (dokaz: potvrda poslodavca o radnom stažu i potvrda Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje).

Prilikom procjene kvalifikacija i iskustva kandidata, u obzir će se uzeti sljedeće:
• sposobnost da savjesno, odlučno i odgovorno obavlja navedenu poziciju,
• sposobnost nepristranog donošenja odluka,
• komunikacione i organizacione sposobnosti,
• sposobnost upravljanja ljudskim resursima i naklonjenost timskom radu,
• rezultati ostvareni u dosadašnjem radu.

IV. POTREBNI DOKUMENTI

Kandidati su dužni uz potpisanu prijavu dostaviti kraću biografiju (uz adresu, e-mail i kontakt telefon), te priložiti originalne dokumente ili ovjerene kopije dokumenata (ne starije od 6 mjeseci) koji su dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova traženih konkursom.

V. PODNOŠENJE PRIJAVA

Konkurs ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od posljednje dana objave u sredstvima javnog informisanja.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.
Prijave na konkurs sa traženom dokumentacijom dostaviti lično ili poštom preporučeno s naznakom:

„PRIJAVA NA KONKURS ZA PRIJEM RADNIKA U RADNI ODNOS“
NE OTVARATI

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA MOSTARA
KOMISIJA ZA IZBOR
Bulevar narodne revolucije 15
88000 MOSTAR

VI. OSTALE NAPOMENE

Svi kandidati koji uđu u uži izbor, bit će pozvani na interview pred Komisijom za izbor koju imenuje Direktor Turističke zajednice Grada Mostara.

Ugovor o radu sa izabranim kandidatom će potpisati direktor Turističke zajednice Grada Mostara.

Nakon završene procedure prijema u radni odnos jednog radnika, prijave i dokumentacija se neće vraćati kandidatima koji su aplicirali na ovaj Javni konkurs.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram