GRADSKI ODJELI
Gradonačelnik Kordić otvorio skokove sa Starog mosta, pobjednici Igor Kazić i Evald Krnić
31.07.2022
19:06

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić otvorio je tradicionalne visinske skokove sa Starog mosta u Mostaru.

Tom prilikom Kordić je poželio uspjeh sudionicima naglasivši kako skokovi sa Starog mosta imaju važnu ulogu u turističkoj promociji grada na Neretvi.

Pobjednici tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru ove godine su Igor Kazić iz Mostara i Evald Krnić iz Crne Gore. Kazić je osvojio maksimalne bodove u disciplini skokova na noge, a Krnić u skokovima na glavu popularne mostarske laste.

U skokovima na glavu drugo mjesto je osvojio Sarajlija Dino Bajrić, a treće Dragan Milnović koji je branio prošlogodišnju titulu šampiona.

U kategoriji skokova na noge drugo mjesto je izborio Adis Halilović a treće Emel Tiro koji branio titulu šampiona.

Na ovogodišnjim skokovima je učestvovao 31 natjecatelja. U skokovima na noge borilo se 14 skakača, a u skokovima na glavu borilo se 18 sudionika za titulu najbolje laste.

Svaki skok pod budnim okom je pratio stručni žiri koji čine veterani mostarskih skokova Branko Bogićević, Haris Šiširak, Haris Škoro, Samir Zukanović- Lilo i Alica Jakirović koji predsjeda žirijem, a uz njih je sve vrijeme bio i delegat Igor Remetić.
.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram