GRADSKI ODJELI
Gradonačelnik Kordić: Zlatna medalja za Vilinku potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada
22.06.2022
12:38

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić sa suradnicima danas je u Gradskoj vijećnici primio vlasnika vinarije „Podrum Vilinka“ Velimira Ereša.

Tom prilikom Kordić je čestitao vlasniku vinarije na osvojenoj zlatnoj i srebrenoj medalji na 19. izdanju Decanter World Awards u Londonu. Žilavka Selekcija iz Mostarskog vinogorja, podruma Vilinka okitila se zlatom osvojivši velikih 96 bodova, a srebrena medalja osvojena je za crveno vino X Line Cuvee ((Trnjak, Cabernet Sauvignon, Merlot).

Gradonačelnik je naglasio kako su osvojena priznanja potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada vinarije i pokazatelj kako su Mostar i Hercegovina plodno tlo za vrhunska vina. On je također istaknuo kako su nagrade na prestižnom sajmu vina značajne za turističku promociju ovih krajeva, te poželio vinariji puno uspjeha u budućnosti.

Vlasnik vinarije „Podrum Vilinka“ Velimir Ereš zahvalio je gradonačelniku na pozivu i što je prepoznao vrijednost osvojenog zlata za Žilavku za cijelu regiju i njezinu promociju na najutjecajnijem ocjenjivanju vina na svijetu.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram