GRADSKI ODJELI
Mostar dobio prestižnu nagradu 'Prijestolnica dijaloga Euromediteranske regije'
03.08.2022
9:26

Nagrada Prijestolnica dijaloga Euromediteranske regije je inicijativa Anna Lindh Fondacije, kao prve institucije za promicanje interkulturalnog dijaloga u euro-mediteranskoj regiji. Nagrada je međunarodno priznanje gradovima koji su implementirali ili pokrenuli interkulturalne politike i akcije te imaju viziju poboljšanja kulturne raznolikosti, međukulturalnih odnosa i saradnje u euro-mediteranskoj regiji.

Cilj je odati priznanje gradovima koji su implementirali ili pokrenuli interkulturalne politike i podržavaju interkulturalne inicijative u smislu razvoja društvene i kulturne saradnje. Višestoljetna izgradnja dijaloga, zajedničkog života, isprepletenih tradicija i običaja, te poseban napor i trud koji je Mostar uložio u poslijeratnom periodu, uključujući i proces obnove Starog mosta te obnove dijaloga između građana Mostara, u konačnici je nagrađen ovim velikim priznanjem. "

Kruna nagrade koju je grad dobio je kratki film "Talking city" (Grad koji govori).

"Temelj budućnosti naše djece i nas je društvo jednakih mogućnosti bez obzira na opredijeljenost. Mozaik koji činimo svi skupa u svojim različitostima je upravo slika onog što jesmo. Jedan komadić mozaika ako nedostaje to više nismo mi. Mostar je svjetionik svima onima koji traže put, jer put u bolje sutra postoji."

Video "Talking city" (Grad koji govori) možete pogledati OVDJE.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram