Najnovije vijesti

Izaslanstvo Grada Mostara ugostilo izaslanstvo opčine Mamak

Danas je u gradskoj vijećnici održan sastanak na kome su sudjelovali gradonačelnik Grada Mostara dr. Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća gosp. Salem Marić, načelnik općine Mamak, gosp. Murat Kose, vijećnici općine Mamak, te predstavnici Udruženja “Bosansko-tursko prijateljstvo“ na čelu sa Orhanom Cacmak-om. Sastanku su nazočili i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi HNK, gosp. Rašid Hadžović te poslanik u Predstavničkom domu državnog parlamenta, gosp. Edin Mušić. Sublimirali su svoje utiske s nedavne posjete delegacije Grada Mostara i HNK Republici Turskoj.

 

Pročitaj više...

Gradonačelnik čestitao FK Velež

Gradonačelnik Kordić čestitao predsjedniku FK Veleža Hasiću, svim igračima, stručnom stožeru na čelu s trenerom Feđom Dudućem i svima koji su doprinijeli velikom  sportskom rezultatu u Europi. Također, poželio je puno uspjeha u daljnjem natjecanju, da i dalje  uspješno predstavljaju naš Grad i Bosnu i Hercegovinu u Koferencijskoj ligi.

 

 

 

Pročitaj više...

Skupština građana Mostara - posljednje zasjedanje

31.7, Mostar, Bosna i Hercegovina – Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, zajedno sa Gradom Mostarom, u toku 7. mjeseca, organizira Skupštinu građana Mostara, a u sklopu prvog deliberativnog procesa ove vrste u Bosni i Hercegovini kao i na prostoru jugoistočne Europe. Tokom četiri uzastopna vikenda, reprezentativna grupa od 47 nasumično odabranih građanki i građana je učila, vijećala i izradila preporuke o čistoći grada i održavanju javnog prostora u Mostaru. Ovu temu su predložili i odabrali građanke i građani Mostara nakon konsultacija sa civilnim društvom i gradskim vlastima.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Kordić i ministar Bevanda održali radni sastanak na temu sigurnosti u Gradu Mostaru

 Gradonačelnik Kordić i ministar unutarnjih poslova HNŽ gosp. Slađan Bevanda održali su radni sastanak na temu intenziviranja suradnje po pitanju sigurnosti u Gradu Mostaru. Razgovarajući o trenutnom stanju sigurnosti u Gradu, ali u Županiji zaključeno je kako je potrebna suradnja gradskih službi i službi Ministarstva unutarnjih poslova kao i PU Mostar jer je sigurnost građana prioritet. Gradonačelnik Kordić istaknuo je spremnost Grada da osigura infrastrukturu koja je potrebna MUP- u i PU kako bi cijeli prostor Grada Mostara bio pokriven video nadzorom što bi značajno doprinosilo stanju sigurnosti.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Kordić primio ministricu Wendy Morton

Gradonačelnik Kordić susreo se danas sa Gđom Wendy Morton, ministricom za europsko susjedstvo i Amerike u Ministarstvu za vanjske poslove, Commonwealth (Zajednicu) i razvoj Ujedinjenog Kraljevstva, Nj.E., gosp. Matthew Field, Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini i G-đom Ruth Wiseman, Otpravnica poslova Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini. Sastanku je nazočio i predsjednik Gradskoga Vijeća Grada Mostara gosp. Salem Marić.¸Prilikom susreta gradonačelnik je zahvalio Ambasadoru Field-u na podršci koju Ambasada pruža u procesu digitalizacije Grada koja je u punom

Pročitaj više...

Mostar slavi 17. godišnjicu obnove Starog mosta

Na današnji dan 2004. godine u Mostaru je svečano otvoren obnovljeni Stari most, remek-djelo orijentalne arhitekture iz 16. stoljeća, čija je obnova, zajedno s pripremama, trajala gotovo sedam godina. Godinu kasnije, točnije 15. srpnja, Stari most je uvršten na popis UNESCO-ove kulturne baštine.Tim povodom kulturne ustanove i udruge u Gradu Mostaru organiziraju manifestaciju "Sve je premostivo“ koja se održava od 21. lipnja do 10. kolovoza, a program financiraju Grad Mostar i Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

Pročitaj više...

Obavijest o početku radova

Grad Mostar sukladno potpisanom Ugovoru sa izvođačem radova i Nadzornim organom u okviru projekta WATSAN, planira započeti nastavak izvođenja radova na izgradnji dijela glavnog desnoobalnog kolektora na dionici od Španjolskog trga (KP3-kišni preljev) ulicom Kralja Zvonimira do križanja sa ulicom Kneza Domagoja, zatim ulicom Kneza Domagoja do križanja sa ulicom Stjepana Radića (hotel Mostar) u dužini cca 400 m. Datum početka radova planiran je za 22.07.2021. godine, a očekivani rok završetka radova je listopad 2021 godine. U sklopu ovih radova planirano je polaganje kanalizacijskih cijevi Ø1400 mm, zamjena dotrajalih vodovodnih cijevi, sanacija oborinske odvodnje i prometnice.

 

Pročitaj više...

Bajramska čestitka

U povodu blagdana Kurban - bajrama, svim sugrađankama i sugrađanima islamske vjeroispovijesti, u ime Gradske uprave Mostara i svoje osobno, upućujem iskrene čestitke.Svim vjernicima želim da ovaj veliki blagdan proslave u duhu tradicije i običaja te mira i radosti, sa svojim najdražima.Radost, mir, sloga, zdravlje i ljubav, solidarnost te međusobno poštivanje i povjerenje, neka vladaju u svima.

Bajram šerif mubarek olsun!"

 

Gradonačelnik Mostara

Mario Kordić

Pročitaj više...

Gradonačelnik Mostara primio veleposlanika Države Izrael

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici veleposlanika Države Izrael za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Tirani Noaha Gal Gendlera.Sastanku je bio nazočan i Amir Gross Kabiri, predsjednik MT Abraham Group te dioničar i direktor Aluminium Industries d.o.o.Na početku sastanka veleposlanik Gendler upoznao je gradonačelnika kako je skoro boravio u ovom dijelu BiH gdje se razgovaralo o mogućnostima trilateralne suradnje između Države Izrael, Republike Hrvatske i Županije Zapadnohercegovačke na područjima turizama, inovacija i novih tehnologija, poljoprivrede, malog i srednjeg

 

Pročitaj više...

Posjetite ostale gradske stranice

Interni linkovi