GRADSKI ODJELI
Španjolski premijer u posjeti Mostaru: Sanchez i Kordić položili vijence ispred spomenika poginulim španjolskim vojnicima
30.07.2022
17:46

Španjolski premijer Pedro Sanchez i mostarski gradonačelnik Mario Kordić položili su u subotu vijence ispred spomenika poginulim španjolskim vojnicima na najvećem trgu u Mostaru.

Zatim su se uputili na kratki sastanak u Gradskog vijećnici gdje je gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić španjolskom premijeru poklonio monografiju i ključeve Grada Mostara. Španjolski premijer u pratnji gradonačelnika Mostara obići će i Stari grad.

Najveći mostarski trg od 1995. godine nosi ime Španjolski trg u čast 21 španjolskom vojniku, koji su poginuli od 1992. do 1995. u redovima međunarodnih vojnih snaga u mirovnoj misiji u Bosni i Hercegovini. Nakon što je Trg u potpunosti rekonstruiran i obnovljen, španjolskim vojnicima podignut je spomenik.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram