• Град Мостар
  • Почетна
  • Јавни позив за презентацију понуда за збрињавање комуналног отпада у Граду Мостару

Јавни позив за презентацију понуда за збрињавање комуналног отпада у Граду Мостару

Градско вијеће Града Мостара одржат ће сједницу на тему „ Регионална ДЕПОНИЈА УБОРАК- БУЂЕВЦИ“у термину од 05.-09. 06. 2021. године на којој ће се разматрати проблеми збрињавања комуналног отпада[нбсп] на подручју Града Мостара.

На Регионалној ДЕПОНИЈИ УБОРАК- БУЂЕВЦИ годишње се одложи [нбсп]25 000 – 30.000 т комуналног отпада који настаје на подручју Града Мостара и [нбсп]10.000- 15.000 т комуналног отпада из сусједних опћина. Поред проблема у свакодневном функционирању депоније присутан је и проблем ограниченог капацитета , односно вијека трајања депоније који је уз планирано проширење предвиђен[нбсп] до 2024. године ,односно до 2026. године, тј. до затварања или изналажења нове локације, овисно о усвојеној варијанти[нбсп] Плана прилагођавања.Због тога је потребно планирати начин збрињавања комуналног отпада за подручје Града Мостара за раздобље након затварања ДЕПОНИЈЕ УБОРАК- БУЂЕВЦИ .
У оквиру сједнице предвиђена је презентација нових метода и поступака збрињавања комуналног отпада које је могуће примијенити на подручју Града Мостара с циљем побољшања тренутне ситуације и избора оптималног модела у будућем раздобљу.
Позивају се заинтересирана подузећа да презентирају понуде за концепт и технологију [нбсп]збрињавања комуналног отпада[нбсп] на подручју Града Мостара у складу са планским документима из област управљања отпадом.
Презентација треба садржавати основне податке о технологији збрињавања отпада, могућим утјецајима на околиш, трошкове инвестиције, оперативне трошкове у току експлоатације изражене у КМ/ЕУ /т[нбсп] збринутог отпада, могућим моделима финанцирања, потребној инфраструктури и локацији за збрињавање.[нбсп]
У склопу презентације[нбсп] омогућити постављање питања[нбсп] везаних за презентирани концепт и технологију збрињавања комуналног отпада.[нбсп]
Заинтересирана подузећа за презентацију понуде могу послати на е-маил: grad.mostar@mostar.ba  или 35@vijece.mostar.ba  до 4.6.2021.године. Обавијест о коначном термин одржавања сједнице и презентације понуда доставит ће се накнадно.

 

Иди назад