• Град Мостар
  • Почетна
  • Креће се с регулирањем организације и наплате паркирања на јавним површинама

Креће се с регулирањем организације и наплате паркирања на јавним површинама

Градско вијеће Мостара на сједници одржаној у сриједу усвојило је Одлуку о организацији и начину наплате паркирања на јавним површинама и Одлуку о кориштењу јавних паркиралишта и висини накнаде.
Врховништво Града на конференцији за новинаре оцијенило је како је усвајање тих одлука први[нбсп] корак у процесу рјешавања проблема мирујућег промета, а сама наплата паркирања ићи ће поступно уз претходну најаву за сваку поједину улицу.
- Градско вијеће сад може рећи да је ријешило још једну круцијалну одлуку за Град Мостар - казао је новинарима предсједник Градског вијећа Салем Марић те додао како ће се у сљедећих шест мјесеци пратити све активности везане за провођење одлуке, након чега ће се израдити детаљан извјештај о проведеним активностима. Нагласио је како су при формирању цијена водило се рачуна и о социјалној ситуацији грађана, али је било крајње вријеме да се ова одлука донесе.
Градско вијеће на сједници је расправљало и о јавним гаражама, а која што се изравно веже за претходне двије усвојене одлуке.
- Када усвојимо ову одлуку одмах омогућујемо свим евентуалним инвеститорима да се јаве да могу радити веће гараже у Мостару како би на тај начин мирујући саобраћај у потпуности ријешили - казао је Марић.
Градоначелник Мостара Марио Кордић новинарима је казао како ће се у складу с донесеном одлуком помно анализирати свака улица у граду те ће се обавити припреме за почетак наплате.
- Што се тиче цијена мислим да су примјерене стању у Граду Мостару. Ријеч је о цијенама које су најниже у регији или у најмању руку сличне као у срединама као што је Град Мостар - казао је мостарски градоначелник.
Кордић је појаснио да ће се наплата паркинга уводити поступно.
- Морамо доста предувјета остварити, попут исцртавања паркиралишних мјеста и уклањања свих препрека које сада илегално стоје на појединим паркинг мјестима. Могу вам обећати да ћемо на вријеме обавијестити људе кад која улица креће у наплату, а вјеројатно ћемо у првих мјесец дана, након што се крене с наплатом паркинга, издавати само упозорења како би се људи навикнули - додао је градоначелник Кордић.
Одлуком о организацији и начину наплате паркиралишта и висини накнаде одређују се паркиралишне зоне, временско ограничење трајања и наплате паркирања, цијене дневних, сатних и повлаштених паркиралишних карата, те цијене за резервирани простор за паркирање на јавним паркиралиштима с наплатом. Цијене паркирања примјерене економској ситуацији

Иди назад